یلدا دوستی: هنر برای تعالی و رشد الزامی است
- شناسه خبر: 43602
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۲۶

چرا از این همه فعالیت هنری سراغ نقاشی رفته اید و در مورد سبک کاری خودتان صحبت می کنید؟
من از کودکی عاشقانه به صوت و تصویر توجه می کردم و خب به دلیل شرایط حاکم بر ایران در زمینه نقاشی بیشتر و گسترده تر فعالیت کردم و نقاشی شد تمام زندگی من، سبک کاری من مختص به خودم است و اعتقاد دارم که یک هنرمند خلاق باید از تمام سبک ها الهام بگیرد و خارج از تمام چارچوب ها خودش و سبک مختص به خودش را پیدا کند.
تلفیق خط، موسیقی و نقاشی، چگونه به این فرآیند رسیدید؟
همیشه این موضوع که چرا نقاشها باید در انزوا خلق کنند و اگر در کار تصویر آنها شخص دیگری دخیل شود کار دچار ناهمگونی می شود و اصطلاحا دو امضا پیدا می کند ذهن من را درگیر کرده بود، تا تصمیم به این گرفتم که این قانون را بشکنم و خودم را به چالش بکشانم، از خطاط های زیادی دعوت کردم که با من همگام شوند ولی متاسفانه همگی این کار را غیر ممکن می دانستند تا نهایتا یکی از خوش ذوق ترینهایشان دعوت من را اجابت کردند، موسیقی و صدای استاد شجریان که همیشه در هنگام کار مونس من بود هم باعث شد به این فکر بیفتم که مجموعه ای را خلق کنم که افراد با دیدن آثار همزمان به صدای استاد هم گوش دهند و شاید حسی که من در حین اجرای کار داشته ام را در تابلو پیدا کنند و لذت ببرند.
کدام سبک و کدام نقاش مورد علاقه شما هستند و آیا الگویی در این زمینه دارید؟
تمام نقاشان و سبک هایشان به نظر من زیبایی خاص خودشان را دارند و من از همه آنها لذت می برم و سعی می کنم از همه آنها الگو بردارم و نهایتا به سبک خودم برسم.
استفاده از صدای استاد شجریان در اکثر کارهایتان چه دلیلی دارد؟
ارادت قلبی من به ایشان از کودکی تا به امروز باعث شده من در تمام لحظاتی که مشغول به خلق اثری هستم صدای ایشان را گوش کنم و در واقع از صدای ایشان و فراز و نشیب صوتشان الهام می گیرم، آنقدر این لحظات برای من جذاب و لذت بخش بوده اند که تصمیم به اشتراک این حس گرفتم که اساسا شد ایده نمایشگاه «مرابخوان».
شما تدریس هم می کنید، آموزش برای شما چه جایگاهی دارد و خروجی این هنرجوها چقدر مثبت است؟
بله من تا یک سال گذشته آموزش های متعددی داشتم چون فکر می کنم آموزش محدود به هنر و درس نیست، درواقع کل زندگی از ابتدا تا انتها درس آموختن و پس دادن است و فکر می کنم رسالت همگی ما این است که درسی که فرا می گیریم را به شخص دیگر هم انتقال بدهیم.
چقدر از موفقیت در این رشته شامل یادگیری و تئوری و چه مقدار از آن از احساس و ذوق ذاتی شخص سرچشمه می گیرد؟
از نظر من تئوری سی درصد و عشق، تلاش، پشتکار و چشمه ای که از درون می جوشد هفتاد درصد این قضیه را تشکیل می دهد
برای علاقه مندان این رشته و این هنر چه پیامی دارید؟
اگر واقعا عاشق کارتان هستید این را فراموش نکنید که عاشق خسته نمی شود، تلاشش تمام نمی شود، امیدش ته نمی کشد و از تمرین و تکرار نهایتا به آرزوی خودش قدم می گذارد.
به زودی از شما شاهد نمایشگاه تازه ای خواهیم بود؟
بله، نمایشگاه بعدی من به نام «فصل آخر» انشالله بعد از گذشت چهار سال که روی آن کار کرده ام در سال جاری به نمایش در خواهد آمد.
یک اتفاق ایده آل همین الان برای شما چه می تواند باشد؟
به اتمام رساندن مجموعه جدیدم به نام «فصل آخر».
و حرف پایانی برای مخاطبان هنرمند؟
به نظر من تمام انسانها نیاز دارند تا حتی یک جوی باریک هنر از کنارشان رد بشود، هنر برای تعالی و رشد از الزامات است پس به سمت هنر بروید تا قلبتان آرام شود.
گفتگو: عباسعلی اسکتی