واقعیت تلخ سینمای ایران
- شناسه خبر: 9674
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
به گزارش هنرمندنیوز، فیلم «رحمان ۱۴۰۰» جدیدترین ساخته منوچهر هادی بعد از اعتراضاتی در خصوص مستهجن بودن این فیلم و فروش نزدیک به ۲۱ میلیاردی آن که بیش از یک ماه روی پرده سینماهای کشور است، توقیف شد. محمدرضا فرجی مدیرکل سینمای حرفه ای سازمان سینمایی در واکنش به حواشی توقیف فیلم سینمایی «رحمان ۱۴۰۰»توضیحاتی ارائه داد. وی درباره تاخیر در توقف فیلم «رحمان ۱۴۰۰» گفتهاست: «همه فیلمهای سینمایی که پروانه نمایش میگیرند بنای ما بر حرفهای بودن تهیهکننده و پخشکننده است و تاکید دارم در طول سالهایی که در این سمت کار میکنم چنین اتفاقی نیافتاده بود و همه تهیهکنندهها و پخشکنندهها به دلیل اهمیت موضوع قوانین را رعایت میکنند.»
آیا این اعتماد به معنای رعایت نکردن اصول کاری و کاهش سطح نظارتی آن هم در سطح یک سازمان با مختصایت سازمان سینمایی است. آیا این اعتماد نباید طی یک ماه انتقاد و حاشیه نسبت به محتوای فیلم کمی بازرسان سازمان را نسبت به فیلم حساس میکرد.
محمدرضا فرجی در مورد تفاوت نسخههای فیلم هم گفتهاست: «در اکثر سالنها فیلم «رحمان ۱۴۰۰» همان نسخهای که مورد تایید ما بوده و اصلاحات کامل انجام شده نمایش داده شدهاست، با توجه به اینکه بازرسان سازمان سینمایی معمولا به صورت تصادفی در سالنهای سینمایی حضور پیدا میکنند متاسفانه در هفته اخیر متوجه شدیم در برخی از سالنهای سینما نسخهای که به صورت کامل اصلاح نشده بود اکران شده است.» لازم است این مقائم مسئول ابتدا توضیح دهند که مگر چند نسخه از یک فیلم در سینماها اکران میشود که برخی سینماها یک نسخه و برخی دیگر نسخه خودشان را پخش میکنند البته در این بین سینماهای حوزه هنری هم نسخه دیگری را به نمایش میگذارند. وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه این اشتباه متوجه چه فردی است؟ توضیح داده که: فعلا از نظر حقوقی پخشکننده و تهیهکننده باید پاسخگوی این اتفاق باشند و ما هم در حال بررسی این موضوع هستیم. فرجی تاکید کرد: انتظار ما بر اخلاق حرفهای بودن تهیهکنندگان ، پخشکنندگان و حتی کارگردان فیلمها در اجرای ضوابط و مقررات و آیین نامه های اجرایی مصوب است و سینما نباید به خاطر یک سهل انگاری دچار آسیب شود.
در ماده ۱۶ آییننامه «نظارت بر نمایش فیلم و اسلاید و ویدیو و صدور پروانه نمایش آنها» آمدهاست که : «هر کس بدون اخذ پروانه نمایش از اداره کل نظارت و نمایش وزارت ارشاد اسلامی مبادرت به نمایش فیلم یا اسلاید و ویدیو بنماید و یا برای تقاضایصدور پروانه به تقلب و فریب متشبث شود و یا اطلاعات و مدارک مرهوم یا مجهول عنوان کند و یا در موقع نمایش فیلم خودسرانه به حذف قسمتی از فیلم یاالحاق و افزودن صحنههایی که در موقع صدور پروانه از طرف مراجع ذیصلاح حذف شده اقدام نماید و یا صحنههایی از فیلم را در موقع تقاضای صدور پروانهنمایش خود از متن خارج کرده و این صحنهها را بعد از صدور پروانه به متن فیلم اضافه کند و به طور کلی کلیه اشخاص که به نحوی از انجام در اجرای مقررات این آییننامه تخلف نمایند گذشته از این که برای تخلف در هر مورد به موجب قوانین جاری مملکتی تعقیب میشوند در مرحله اول پروانه نمایش فیلم و درصورت تکرار تخلف علاوه بر مجازات قانونی پروانه کسب متقاضی و نمایش دهنده فیلم لغو خواهد شد.»
این اقدام عوامل سازنده فیلم قطعا در خواب بهاری سازمان سینمایی رخ داده است و این واقعیت را یادآور میشود که سینمای ایران و نظارت به روی آن بسیار جای کار دارد و سینمای ایران نیاز مبرم به حضور مدیران کاربلد و قانونمند دارد تا با متخلفان سینمایی برخورد قاطع صورت پذیرد، که غیر از این باشد باید از این به بعدشاهد تخلفات مشابه باشیم.