“همسر چایکوفسکی”، نخستین فیلم مسابقه ای و “تاپ گان ماوریک”، پر هیاهو در فستیوال کن
- شناسه خبر: 45806
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
هنرمندنیوز: او که در سال ۲۰۱۵ ، در نظر داشت فیلمی به مناسبت ۱۷۵ مین زادروز چایکوفسکی، آهنگساز بنام روسی، بسازد، اما به دلیل سانسورو حبس خانگی در سال ۲۰۱۷، نتوانست این کار را انجام دهد. او این بار، با فیلم “همسر چایکوفسکی”، از زاویه زندگی زناشوئی و همسر چایکوفسکی وارد زندگی این آهنگساز می شود.
کارگردان، که، همانگونه که گفتهشد، کارگردان تآتر نیز هست، برای نشان دادن همدردی اش با “آنتونیا میلیوکوآ” (آلیونا میخائیلوادر نقش او)، از ترفند های تآتری و از جمله برای نشان دادن تهمت هائی که اطرافیان به این زن عاشق می زدند که تا حد دیوانگی همسر بی تفاوتش را دوست می داشت و او را رها نمی کرد، استفاده می کند. “سربره نیکف” خلاقانه دوربین را، همچون نگاه تماشاگر به یک تابلوی نقاشی، روی اعضائی بالا می برد که بسیار گویا هستند. گزینش دکور و اشیاء هم به این جو دردناک کمک می کند. او بدین ترتیب هم یک تابلوی بزرگ را پیش چشم می گذارد و هم جزئیات آن را برجسته می کند. از داستان واقعی زندگی همسر چایکوفسکی که بگذریم، فیلم تبدیل می شود به یک کندوکاو در روان انسانها و زندگی زوج ها که به یک خاک و یا زمان محدود نمی شود. مهمیز های اجتماعی، رابطه بورژوازی با فقیران، افکار دوران سنگی، پیش داوری ها و دیگر ویژگی های شخصیت ها و به ویژه خودخواهی و خود پرستی هنرمندان.. که در بستر فیلم جریان دارند، کاملا با دنیای امروزی، علیرغم رد آنها توسط جامعه های مدرن، هم خوانی پیدا می کند.
داستان فیلم در قرن نوزدهم میگذرد و از این قرار است که “آنتونینا میلی کووآ”، اشراف زاده و بسیار موورد توجه مردان دور و برش، پس از شنیدن موسیقی چایکوفسکی، دلباخته او می شود و برای ازدواج با وی پافشاری بسیار می کند . موسیقیدان نیز برای خواباندن شایعه هائی که پیرامون همجنس گرائی وی در همه جا شنیده می شد و همچنین دشواری های مالی به این ازدواج تن در می دهد . اما پس از آن، چایکوفسکی، که اورا دوست نمی داشت و وی را مسئول افسردگی و بدبختی خود می دانست، تلاش کرد همسرش را هر چه زودتر از سر باز کند. اما عشق”آنتونینا” به او سبب شد که همه فشارها را بپذیرد تا در کنار “چایکوفسکی” بماند. “انتونینا” با برتابیدن همه خواری ها طلاق نمی گیرد و کم کم در دنیای دیوانگی فرو می رود. بازی بی نظیر ” آلیونا میخائیلوا” به این شخصیت، شکنندگی ها و وفاداری بیمار گونه اش در عشق، جان می بخشد. او نیز چون چایکوفسکی که هنرش را در صدر همه اولویت هایش می گذارد، عشق را آئین خود می سازد و دیگر هیچ چیز و هیچ کس و حتا فرزندانی که از مرد دیگری پیدا کرده ،نمی توانند در برابر آن ایستادگی کنند. بنابراین می توان بعد دیگری را همانند “مذهب زدگی” ، به ویژگی ی شخصیت ها و از خود بیگانه شدن آنها به بهانه عشق و هنر افزود.
گفتنی است که “کیریل سربره نیکف” در سال ۲۰۱۶، با فیلمش “پیرو” در بخش نوعی نگاه نظرها را جلب کرد . در سال ۲۰۱۸، فیلم دیگر او، “تابستان”، در بخش مسابقه ای وبدون حضور وی به نمایش در آمد چرا که سینماگر در کشورش، به اتهام سوء استفاده از منابع دولتی در حبس خانگی به سر می برد.
در سال ۲۰۲۱، فیلم دیگرش “تب پتروف” نیز در فستیوال کن شرکت نمود. این بار، او باز هم برای ربودن نخل طلا ، با حضور یافتن در کن، به بخش مسابقه ای باز می گردد. فیلم با حضور وی در سالن نمایش داده شد و همه سالن به درازا برای او دست زندند. او نیز چند کلامی گفت و جنگ را تحریم کرد.
حال این دست زدن ها برای فیلم بسیار خوبش بود، یا برای موضعش به عنوان اپوزیسیون نظام سیاسی در روسیه و یا مخالفت با جنگ در اوکرائین ؟؟ شاید بتوان گفت: همه اینها .
“تام کروز” برای همراهی فیلمش “تاپ گان: ماوریک” در کن حاضر شد و هیجان آفرید .
“تام کروز”، با همان دندان های سفید همیشگی، همان کاپشن چرمی و همان موتور، پس از ۳۵ سال، دوباره در فیلم “تاپ گا: ماوریک” ظاهر می شود. فستیوال کن به این مناسبت از “تام کروز” برای یک عمر فعالیت هنری بزرگداشت انجام داد .
پیش ار آغاز نمایش، “تام کروز” در ماستر کلاسی که برایش تشکیل داده بودند، با جمعی از کنجکاوان و علاقمندان خود دیدار کرد. او در این دیدار گفت : این فیلم را دوباره برای علاقمندان به تاپ گان بازی کرده است و افزود که فیلم هایش را برای تماشاگران مردمی می سازد.
در سالن، یک مقام بلند پایه نظامی فرانسوی که گشت های هوائی این کشور را فرماندهی می کند حضور داشت. او در گوش بغل دستی اش می گفت : ” تاپ گان، فیلمی است که در من شوق خلبانی را به وجود آورد. هنگامی که آن را دیدم ۶ساله بودم”. این مقام امروز ۴۲ ساله است و برای دیدن قهرمان رویائی ای اش آمده بود.
کارگردان این فیلم که در آن “جنیفر کانللی”،”” و “دیوید الیسون” هم هنرنمائی می کنند، “جوزف کاسینسکی” است.
تهیه کننده فیلم می گوید که مدل هواپیمای جنگی “تاپ گان” که ساختگی است، مورد توجه چین قرار گرفته است.
گفتنی است که “تام کروز” تنها یک بار، آنهم در روز ۱۸ سال ۱۹۹۲، برای نمایش فیلمش “افق های دور”، ساخته “ران هوارد” به فستیوال کن آمده است. آن فیلم در شب پایانی ۴۵ مین فستیوال کن به نمایش در آمد و او جایزه نخل طلا را به “بیلی آگوست”، برای فیلمش “بهترین نیت ها” داد. حال نوبت خود او رسیده بود که نخل طلای افتخاری را دریافت کند. نخلی که “تام کروز” را بسیار خشنود و هیجان زده نمود..
این فیلم در روز ۲۵ مه در سینماهای فرانسه و در روز ۲۷ مه در آمریکا به نمایش گذاشته خواهد شد.
فستیوال کن هم تا روز ۲۸ مه به راه خود ادامه خواهد داد.
“شهلا رستمی”