منیر فرمانفرماییان دارفانی را وداع گفت
- شناسه خبر: 9940
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
به گزارش هنرمندنیوز، منیر فرمانفرماییان هنرمند نقاش و مجسمه ساز و از پیشگامان هنر مدرن ایران ۳۱ فروردین ماه در ۹۷ سالگی و در منزل شخصی خویش درگذشت.
عباس مجیدی رئیس هیأت مدیره انجمن مجسمه سازان ایران نیز با ابراز همدردی به مناسب درگذشت این هنرمند پیشکسوت، مراتب تسلیت این انجمن را اعلام کرد.
کامبیز صبری، هنرمند مجسمهساز نیز با انتشار پیامی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام، بخشی از شعر فروغ فرخزاد را منتشر و درگذشت زندهیاد فرمانفرماییان را تسلیت گفته است. او با انتشار تصویری از این زندهیاد فرمانفرماییان نوشته است: «به مادرم گفتم تمام شد، گفتم همیشه پیش از آنکه فکر کنی اتفاق میافتد، باید برای روزنامه تسلیتی بفرستیم.»
این هنرمند، هندسهگراترین هنرمند عصر حاضر ایران است که مجموعه آثارش در بیش از نیم قرن، پیوسته میان اشکال منظم و ریتمیک هنرهای سنتی و رویکردهای انتزاعی مدرنیستی سیر کرده است و در دهمین حراج تهران یکی از آثارش بالغ بر ۴ میلیارد تومان چکش خورد.
پیام معاون هنری وزارت ارشاد
سید مجتبی حسینی در پیامی برای درگذشت منیر شاهرودی فرمانفرماییان نوشته است: «منیر شاهرودی فرمانفرماییان هنرمندی است که درآثارش هنرهای سنتی و اصالتهای هنر ایران را با بیان نوین و مدرن پیوند داده است و هنر او بر پایه نقوش تزئینی وآینه قرار دارد. هندسه، محور آثار فرمانفرماییان است و چنانکه خودش گفته است هندسه او را به مشاهداتش از زیبایی برآمده از مرز و بوم ایران بازگردانده است. آثار فرمانفرماییان در یک خط سیر چند دهه حرکت مداوم و مستمری را با تکیه بر اشکال منظم و نقوش هنرهای سنتی و رویکردهای مدرنیستی طی کرده است.
محوریت هنرهای سنتی و بومی و بیان مدرن و امروزی موجب شده است، آثار منیر شاهرودی فرمانفرماییان جایگاهی در موزهها و مجموعههای معتبر دنیا کسب کند و بستری برای معرفی مشخصههای فرهنگ و هنر ایران فراهم شود.
فرمانفرماییان هنرمندی است که دغدغه اجتماعی و روحیه انساندوستی داشت و این دغدغه بارها در زندگی او تجلی یافت، چنانکه سال گذشته اثری را برای کمک به کودکان مبتلا به سرطان اهدا کرد. فرمانفرماییان در انتخاب و رفتاری پسندیده و برای اینکه آثارش برای همیشه برای دوستداران هنر و هموطنانش باقی بماند و با توجه به سنت وقف که بسیاری از داشتههای فرهنگی و هنری ما با وقف به یادگار مانده است، ۵۰ اثر خود را وقف دانشگاه تهران کرد که درتالاری به نام این هنرمند در باغ نگارستان به نمایش گذاشته شده است.
درگذشت این هنرمند را به جامعه هنری و دوستداران هنر تسلیت میگویم. روحش شاد و یادش گرامی.»