ملیکا رمضانی: گریم در اجرای نقش بازیگر تاثیر چشمگیری دارد
- شناسه خبر: 71479
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
هنرمندنیوز: ملیکا رمضانی گریمور، نقاش و گرافیست که در کارنامه ی هنری او در زمینه ی نقاشی میتوان به نمایشگاه های نقاشی او در شهرهای مختلف ایران و سایر کشورها مانند فرانسه، کانادا، ترکیه و… اشاره کرد. او همچنین سالهای زیادی است که طراحی گریم را به صورت جدی انجام میدهد و طراح گریم تئاترهای پرمخاطبی همچون “دختر یانکی”، “مرد و اسلحه”، “متامورفیسم مانی”، “خانه عروسک” و… بوده است و همچنین طراحی گریم فیلم های زیادی را نیز برعهده داشته است که از میان انها میتوان به فیلم “مرا با نامم صدا کن” اشاره کرد که در جشنواره های فیلم خارجی معتبری مثل هندوستان، ونیز، ونکوور و… درخشیده است. با ملیکا رمضانی طراح گریم تئاتر “روزی روزگاری ترور” در تئاتر شهر است گفتگویی داشتیم که با هم میخوانیم:
خانم رمضانی موضوع نمایشنامه درباره ی چیست؟
نمایشنامه ی این تئاتر در مورده یکی از فرقه های هفت گانه ی گروه مجاهدین خلق است.
نمایشنامه ی این تئاتر چه چیزهایی از این گروه را روایت میکند؟
داستان راوی عشق های نافرجام اعضای این گروه به یکدیگر، سوءاستفاده ی جنسی رئیس گروه از دختران جوان اعضای گروه و افسردگی و به پوچی رسیدن اعضا است.
آیا در مورد این گروه قبلا مطالعه ای داشته اید؟
من سنم بسیار بسیار کمتر از آن است که بخواهم در جریان تشکیل این گروه و فعالیت هایشان در اوایل انقلاب باشم حتی پدر و مادرم هم آن زمان بسیار کوچک بودند شاید اگر پدربزرگم در قید حیات بود میتوانست آنها را به یاد بیاورد! منظورم از این حرف این است که میخواهم به شما بگویم این گروه انقدر منفور هستند که هیچ جایی در نسل های بعدی هم نتوانستند پیدا کنند! اما بله من از انجایی که میدانم باید تاریخ را خواند و از آن درس گرفت و از تکرار اشتباهات آن جلوگیری کرد مطالعه ی زیادی در مورده گروه های سیاسی مختلف نه تنها در ایران بلکه در تمام جهان از جمله این گروه مضحک داشتم و در مورد این گروه تروریستی اگر بخواهم نظر بدهم باید بگویم که درست است که من مخالف بسیاری از چیزها در جامعه و مملکتم هستم و پای آن هم ایستاده ام اما این مخالفت من باعث نمیشود که طرفداره گروه های مضحک و پوچی مثل مجاهدین خلق شوم! چرا که من خودم را به معنای واقعی کلمه وطن پرست میدانم و خودم را مدیون کشوری که در ان بدنیا امده ام میدانم و ایدئولوژی من برای کشورم موفقیت ، برابری ، اتحاد ، رهایی و شادی است و این گروه مضحک برخلاف ایدئولوژی های من است ! آنها به معنای واقعی کلمه وطن فروشان دلقکی هستند که افکار و رفتارهایشان برای من به خصوص خنده دار و مضحک است و این همان چیزی هست که سالهاست به ما ثابت شده است ! وقتی کارگردان کار طراحی گریم این تئاتر را به من پیشنهاد دادند از نمایشنامه استقبال کردم و به ایشان گفتم “من در مورد این دلقک ها چیزهای زیادی میدانم و میتوانم ارتباط خوبی با کار برقرار کنم” و پیشنهادشان برای طراحی گریم این اجرا را قبول کردم.
بنظره شما چرا عده ای در طول تاریخ جذب این گروه ها میشوند؟
من فکر میکنم معمولا ادم های بی پناهی که کمبود های زیادی در زندگیشان دارند و نمیدانند از زندگیشان چه چیزی میخواهند به دنبال یک پناه و یک راهبرد در زندگی میگردند که بعد از چراغ سبز نشان دادن این گروه ها به آنها ، آنها جذب این گروه ها میشوند و الا انسانی که میداند از زندگی اش چه چیزی میخواهد و کمبود شخصیتی ای ندارد هرگز دنباله روی رهبرهای پوچ و سلطه گر نمیشود! و به نظره من این یک واقعیت است که اعضای این گروه ها از مازوخیسم رنج میبرند! من به شخصه هیچوقت نمیتوانم دنباله روی ظلم و سلطه باشم و فکر میکنم یک انسان سالم هم همینطور باید باشد.
فکر میکنید متن به خوبی روایت شده است؟
بله نویسنده ی این نمایشنامه که آقای انوش معظمی هستند به خوبی از عهده ی آن برآمده اند میتوانم به جرات به شما بگویم که جناب معظمی که نویسنده ی این نمایش هستند به خوبی فعالیت های بیشرمانه ی این گروه را به قلم درآورند و در واقع متنی است که روایت در آن به خوبی شکل گرفته و مخاطب میتواند به راحتی با آن همراه شود.
و اما بازیگران به خوبی از عهده ی نقش ها برامده اند؟
بله بازیگران این نمایش هر نقش را به خودی خود به بهترین نحو ممکن به اجرا در اورده اند که البته تمام اینها حاصل زحمات کارگردان کار آقای رازقندی هست.
در مورد طراحی گریم این تئاتر هم برایمان بگویید؟
در مورد چهره پردازی کار هم اگر بخواهم به شما بگویم من طراح گریم این تئاتر هستم و این تئاتر کاملا رئال است و ما طراحان گریم در کارهای رئال خیلی نمیتوانیم از گریم های خلاقانه استفاده کنیم و مجبور هستیم گریم را به واقعیت طراحی کنیم یعنی خارج از واقعیت نیست و همه ی رنگ ها و… تا آنجا که میشود به واقعیت نزدیک است، مثلا من در این کار نمیتوانستم مثل کارهای قبلی ام گریم های پیچیده و سنگینی را برای بازیگرانم طراحی کنم.
شما به عنوان یک طراح گریم معمولا از چه تئاترهایی استقبال میکنید؟
من به عنوان یک طراح گریم معمولا همیشه از تئاترهای سورئالیست، اکسپرسیونیست و… که میتوانم خلاقیتم و توانایی هایم را در آنها به نمایش بگذارم استقبال بیشتری میکنم.
در مورد طراحی گریم این تئاتر هم برایمان بگویید:
در مورد طراحی گریم این تئاتر باید بگویم که من بر اساس دهه ای که نمایشنامه روایت میکرد سعی کردم جزئیاتی را به طراحی گریم اضافه کنم و نسبت به شخصیت های هرکدام از بازیگران نمایشنامه که معمولا از روحیه ای خسته و خشن و سرد بهره برده بودند سعی کردم این روحیه را هم از طریق گریم به مخاطب القا کنم و در کل یک گریم رئال و تاثیر گذار را طراحی کردم که به روایت بازیگران در اجرای نقش کمک کند.