فرهاد دولت آبادی: موسیقی ایران سالهاست دستاورد جهانی نداشته است
- شناسه خبر: 66359
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
چرا از اینهمه فعالیت هنری خوانندگی را انتخاب کرده اید؟
خوانندگی و بخصوص ساخت کارهای متفاوت و کارها و سبکهایی که خودم دوست دارم برای من هیجان آور بود، چون موسیقی همه زندگی انسان است و در هر حس و حالی و در هر سن و سالی کارهای قوی باعث می شود فکر آدمها فعال و سازنده باشد، ما با موسیقی خاطرات خوب و خوش یا بد را ورق می زنیم و موسیقی خود زندگی است.
فکر می کنید با توجه به شلوغی مارکت می توانید خودتان را اثبات کنید؟
در موسیقی هر کسی جای خودش و طرفدارهای خودش را دارد و من هم سعی می کنم جایگاه و سبک پخته ای را جا بیندازم که در مارکت ایران یا نبوده و یا کمتر کسی دنبال آن رفته باشد، چون این کار بسیار پیچیده و سخت است.
تا امروز چند کار از شما منتشر شده است و استقبال و بازخورد چگونه بوده است؟
حدود سی و پنج کار که بعضی کارها قوی بوده و بعضی ها ضعیفتر ولی کارهای قدرتمندتری در راه است.
و به فکر تهیه آلبوم و کنسرت هستید؟
بله، در حال کار و آماده ساختن آلبوم هستم ولی در مورد کنسرت فکر می کنم هنوز زود باشد.
چه ترانه هایی بیشتر شما را جذب می کند و بیشتر مخاطب چه سبکی هستید؟
من بیشتر سبکها را از تمام کشورها با دقت گوش می دهم و بررسی می کنم، چه غربی، چه ترکی و عربی و آمریکای لاتین و حتی آفریقا که چیزهایی یاد بگیرم و در موسیقی ایران به صورت تلفیقی بتوانم اجرا کنم، سعی می کنم کارها شبیه هم نشود، بیشتر کارهای کلاسیک فرانسوی، اسپانیایی و کمی هم ترکی و عربی گوش می دهم.
آقای دولت آبادی وضعیت موسیقی داخلی امروز و آینده آن را چگونه می بینید ؟
در میان آثار همکاران کارهای خوب و بسیار قوی داریم ولی کارهایی هم داریم که خیلی شبیه به هم هستند و انگار از یک خروجی بیرون آمده اند، موسیقی ایران سالهاست که دستاورد جهانی نداشته است و البته دارد راه خودش را پیدا می کند و جان می گیرد.
سختی ها و شیرینی های این حرفه چیست؟
شیرینی این کار تولید کار جدید و قدرتمندی است که مردم بپسندند و تلخی آن هزینه های بسیار زیاد، گرفتاری های پخش و مشکلات اینترنت چه از سمت خودمان و چه از سمت غربی ها که دو چندان آزاردهنده و اذیت کننده است و متاسفانه غیر قابل پیگیری است.
مافیا و باندبازی چقدر در موسیقی ما وجود دارد؟
مافیا آنقدر وجود دارد که یکی مثل مهراد جم را فراری بدهد و برای او گرفتاری درست کند، تمام مشکلات از قراردادهای نامعقول شروع می شود بخصوص وقتی خواننده جوان و ناوارد است، از شرایط خواننده سواستفاده می شود و مهمتر از این زیاده خواهی ها است و البته از این طرف هم داریم هنرمندانی هم که بازیگوش هستند و مثلا شنیده ایم سر کار حاضر نشده اند، همه باید با هم کنار بیایند تا کار جلو برود و این مدل درگیری ها فقط وقت سوزاندن است.
آیا فکر می کنید موسیقی ما یک روز جهانی شود؟
بله، زبان فارسی دارد جا می افتد و موسیقی ایرانی هم جهانی می شود و خارجی ها به دیده یک زبان باکلاس از آن یاد می کنند و این هنر موسیقی و هنر خوانندگان و دانشگاهها و روابط و تبلیغات در اینترنت است، خارجی ها خیلی پیگیر موسیقی و کارهای فارسی هستند چون بخصوص وقتی با بیس و ضرب غربی مخلوط می شود شاهکار می شود.
چه المان هایی در بیشتر دیده شده یک هنرمند و مخصوصا یک خواننده موثر است؟
یک زمانی تیپ و چهره مهم بود ولی حالا هنر و تکنیکها و خود کار و نوع موزیک مهم است، از تنظیم تا ملودی و ترانه و نوع خواندن و سبک اجرا بسیار مهم است.
آرمانشهر و هدف شما در دنیای هنر چیست؟
جهانی کردن موسیقیی ایران.
عباسعلی اسکتی
عکس: نسرین رستمی