غفلت از فراوری پشم در صنعت نساجی و فرش
- شناسه خبر: 87035
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
غفلت از فراوری پشم در صنعت نساجی و فرش، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف اظهار کرد: متاسفانه پشم ایران به شکل خام صادر میشود و سرمایه ملی دامدار میسوزد.
به گزارش هنرمند نیوز، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف با اشاره به رشد صنعت نساجی ترکیه و صادرات پوشاک آن به دنیا بر لزوم فراوری و جلوگیری از خام فروشی پشم تاکید کرد و ایجاد شبکه فروش محصولات صنایع دستی به شکل استانی و کشوری را خواستار شد.
عبدالله بهرامی، فرش دستبافت را جزو کالاهای استراتژیک دانست که به لحاظ اشتغالزایی و ارزآوری برای کشور سودآوری دارد و افزود: جامعه هدفی که در حوزه فرش دستباف اشتغال به کار دارند در تولید و کارآفرینی سرآمد هستند. از این رو انتظار میرود بیمه قالیبافان مورد توجه قرار گیرد و شرایط کار و تامین مواد اولیه برای آنها تسهیل شود.
وی ادامه داد: با مصوبه تعهد ارزی در سال ۱۳۹۸ صادرات فرش دستباف به شدت کاهش یافت و به مرز ۵۰۰ میلیون دلار رسید اما امروز با وجود آنکه در شرایط بد تحریمی قرار نداریم میزان صادرات فرش به حدود ۵۰ میلیون دلار رسیده است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف با بیان اینکه سالانه ۶۰ میلیون تن پشم در کشور تولید میشود،افزود: پشم قابلیت فراوری دارد و برای صنعت نساجی و فرش بسیار مهم است ولی سوال این است که ما چه میزان از تولید پشم را فراوری میکنیم؟متاسفانه پشم ایران به شکل خام صادر میشود و سرمایه ملی دامدار میسوزد.
بهرامی با اشاره به غفلت از فراوری پشم اظهار کرد: اگر صنعت نساجی ترکیه امروز رشد کرده و پوشاک خود را به تمام دنیا صادر میکند، مدیون اصلاح نژادی است که انجام میدهد و صنعت داخلی خود را به روز میکند ولی ما چقدر به فراوری پشم و حمایت از کارآفرینان و صنعتگران داخلی بها دادهایم؟
وی در عین حال از پیگیری ایجاد شبکه تخصصی صنایع دستی، فرش و گردشگری در استانها و اتصال به بانک اطلاعات تعاونیهای شاغل در حوزه فرش و گردشگری و صنایع دستی خبر داد و گفت: موضوع فعالسازی هوش مصنوعی در حوزه صنایع دستی و تولید و عرضه محصولات صنایع دستی،در جلسه اخیر کمیسیون صنایع دستی، فرش و گردشگری اتاق تعاون ایران بررسی شد.