ضعف صداوسیما در تولید سریالهایی برای صادرات به کشورهای همسایه
- شناسه خبر: 2671
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
یکی از علل رجوع به ماهواره، کسب اخبار بدون سانسور
نماینده مردم نیریز و استهبان در مجلس شورای اسلامی افزود: در عین حال با توجه به اینکه سریالهای ایرانی متناسب با فرهنگ فعلی و موجود ساخته میشود، طبیعی است عده بیشتری از آن استقبال کنند و همین امر آمار مخاطبان صداوسیما را بالا میبرد در حالی که ممکن است عدهای از مردم مثلا اخبار خود را از کانالهای دیگر بگیرند. وی ادامه داد: هرچه رابطه صداوسیما با مردم بهتر و بیشتر و اعتماد مردم به رسانه ملی بیشتر باشد، طبیعی است که مخاطبان آن بیشتر میشوند و اگر این اعتماد کاهش پیدا کند، بسیاری اخبار را از کانالهای دیگر جستجو میکنند. نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس بیان کرد: شاید یکی از عللی که برخی برای کسب اخبار به کانالهای ماهوارهای رجوع میکنند، این است که میخواهند اخبار بدون سانسور به دست بیاورند.
فقر مفهومی و محتوایی در تولیدات تلویزیونی داخلی
مسعودی همچنین از ضعف غنایی تولیدات صداوسیما انتقاد کرد و گفت: با توجه به غنای فرهنگ ایرانی و اسلامی، متاسفانه وضعیت سریالهای ما ایدهآل نیست در حالی که ما باید بتوانیم بسیاری از سریالهای خود را در زمره کالاهای صادراتی قرار دهیم و این در شرایطی است که سریالهای ترکیه در بسیاری از کشورهای منطقه پخش میشود. وی افزود: فیلمنامهنویسهای ایرانی نسبت به غنای داشتههای دینی و ایرانی آشنایی و تسلط کامل ندارند و به همین دلیل فقر مفهومی و محتوایی در تولیدات داخلی قابل مشاهده است؛ مثلا در بسیاری، از همان ابتدا، پایانش مشخص است یا اینکه نکات اخلاقی زیادی در دل خود ندارد. این نماینده مجلس ادامه داد: در سریالهای دیگر کشورها بسیاری از مطالب به طور غیرمستقیم در لابلای آن موضوع اصلی گفته میشود؛ لذا نباید فقط به این دلیل که آنتن یا وقت مخاطب به هر نحو ممکن پر شود، تولیداتی را پخش کنیم و البته گاه نکته آموزشی مورد نظر به صورت مستقیم و گلدرشت گفته میشود که همین بیسلیقگی، مخاطب را پس میزند.
جای خالی پژوهش در ساخت سریالهای داخلی
وی با اشاره به سریال بروسلی گفت: ظاهرا این اثر به موضوع ورزشهای رزمی میپرداخت در حالی که بسیاری از مباحث اخلاقی، عرفانی، حتی اهمیت دعا و معجزه و مباحث فلسفی در آن گنجانده شده و به مخاطب القا میشود. مسعودی انتقاد کرد که در کشور ما برای ساخت یک سریال پژوهش دقیق نمیشود و عموما بدون شناخت از فرهنگ غنی، تاریخ، مباحث اجتماعی و عاطفی سریالی ساخته می شود که در آن گاه توهین به اقوام میشود، گاه یکجانبهگرایی دارد و بعضا افراط و تفریط. نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: اگر مطالبی که در سریالهای مختلف برای مخاطب ارائه میشود، نکات و مفاهیم متضادی را به مخاطب خورک دهد، آن فرهنگی که به مخاطب القا میشود، یکدست و موردنظر نخواهد بود.