نقاش و گرافیست، سحر خالقی در گفتگو با هنرمند نیوز
- شناسه خبر: 19869
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
هنرمندنیوز: با سحر خالقی که بیش از پانزده نمایشگاه گروهی در داخل و خارج از ایران داشته است گفتگو داشته ایم که با هم می خوانیم.
چرا از اینهمه فعالیت هنری سراغ تصویرسازی رفته اید؟
زیرا تصویرسازی به من حس امنیت می دهدو با توجه به اینکه مخاطبین این رشته اکثرا کودکان و نوجوانان هستند، من بیشتر میتوانم درونیاتم را با مخاطب به اشتراک بگذارم و از طرفی تصویرسازی رشته ای نزدیک به نقاشی محسوب می شود با این تفاوت که در تصویرسازی مخاطب و متن با هنرمند ارتباط مستقیم دارند و علاوه براینکه هنرمند آزادی بیان از لحاظ سبک شخصی دارد می تواند با توجه به متن و گروه سنی مخاطب محدودیت هایی از جهت به کار گیری سبک و سیاق تصویر داشته باشد و این برای من جذابیت ویژه ای دارد.
فضای کلی امروز جامعه هنری، گرافیک و تصویرسازی چگونه است؟
با توجه به اینکه در زمینه تصویرسازی کشور ما پیشرفت های زیادی کرده و ما تصویرسازان زیادی داریم که در داخل و خارج از کشور در حوزه بین المللی فعالیت دارند و جوایز ویژه ای در این زمینه کسب کرده اند جا برای پیشرفت تصویرسازان بسیار گسترده است ولی از طرفی با توجه به رکود نشر در ایران شاید نتوان از لحاظ درآمد زایی در حوزه نشر جایگاه ویژه ای پیدا کرد مگر اینکه خود تصویرگر در زمینه های دیگر این رشته به فعالیت بپردازد.
چگونه کار خود را به عنوان یک تصویرگر شروع کردید؟
در دانشگاه بعد از گذراندن واحد های دانشگاهی در مقطع لیسانس به تصویرگری علاقه ای ویژه پیدا کردم و بعد از دوران دانشگاه به طور جدی دنبال کلاسهای تصویرسازی رفتم و در حین گذراندن این دوران هم در نمایشگاههای گروهی و هم در فراخوان های هنری شرکت می کردم و از سال ۹۵ عضو پیوسته انجمن تصویرگران ایران شدم. و همه اینها به من انگیزه فعالیت در این رشته را داده است.
برای ما از روند کار تصویرسازیتان و روشها و عادت های کاری تان بگویید.
من هنگامی که متن تصویرسازی در دست دارم، اول به طور کلی مطالعه ای در رابطه با مخاطب و اطلاعاتی که در رابطه با متن می توان کسب کرد را انجام می دهم و بعد به سراغ تصویر میروم. مطاللعه تصویری می کنم. اگر متن مربوط به دوره ی تاریخی خاصی باشد تصاویری مربوط به آن دوره را پیدا کرده و سعی میکنم از نوع پوشش و نوع معماری آنها در تصاویرم استفاده کنم.
در رابطه به چاپ اثرتان در یک مجله انگلیسی زبان صحبت کنید.
کاری که در مجله A5 لندن به چاپ رسید مربوط به یک مجوعه کاری در رابطه با طراحی شخصیت های اسطوره ای بین المللی هست، که من سه اثر از این مجموعه را برای این نشریه فرستادم که از بین این سه تصویر، تصویر اوگال لو( دیوهایی با بدن انسان و سر گاو) به چاپ رسید.
می توانید به طور کلی در رابطه با این مجموعه کاری برایمان توضیح دهید؟
این مجموعه مربوط به پروژه ی کارشناسی ارشد من می باشد که مجموعه ده خدا، الهه و موجودات الهی را شامل میشود که هر کدام کاراکتری ویژه و عادات و المانهای خود را دارند که من سعی کردم خصوصیت بارز هر شخصیت را به تصویر بکشم. و با توجه به اینکه موضوع اسطو ره ای می باشد از رنگهایی استفاده کرده ام که این فضا را برای مخاطب تداعی کند.
شما تحصیلاتی مربوط به فعالیت هنریتان دارید، این چقدر در پیشرفت شما کمک کرده و موثر بوده است؟
به نظر من طی کردن هر مرحله و گذراندن هر دوره ای در زمینه ی هنری میتواند مفید باشد و بسته به اینکه خود هنرمند چقدر از آن فضا در جهت پیشرفت در کارش بتواند استفاده کند. به شخصه برای من مفید بو ده است. وهم دانشگاه و هم کلاسهای تصویر سازی خیلی به من در جهت پیشبرد کارم کمک کرده و دید من را نسبت به تصویرسازی و هنر تغییر داده است.
آرمانشهر شما در دنیای هنر چیست؟
هنر برای من زندگی هست ، من در هنر زندگی میکنم. و اینکه میتوانم هر لحظه تصویری خلق کنم برای من اتقاق فوق العاده ای هست. قضاوت ها برام اهمیت نداره لذتی که از کارم میبرم برام در الویت قرار داره و رویای من هم در هنر اینکه بتوانم همچنان ادامه اش بدم و در زمینه کاریم پیشرفت کنم و بتونم کمکی در جهت پیشرفت هنر کشورم باشم. من همیشه در برابر هنر یاد این شعر میوفتم:
رشته ای بر گردنم افکنده دوست، میبرد آنجا که خاطر خواه اوست.
عباسعلی اسکتی