حواشی جنگ در اوکراین : به چالش کشیدن هنرمندان
- شناسه خبر: 42739
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱۸:۵۸

هنرمندنیوز: برکناری شماری هنرمند روسی در آمریکا و اروپا با کنار گذاشتن “آنا نتریبکا”، یکی از بزرگترین سوپرانوهای معاصز، توسط “متروپولیتن اپرا”ی نیویورک، یه دلیل مظنون بودن به هواداری از پوتین، در روز ۳ مارس، آغاز شد. سپس “والری گر گیف”، رهبر بزرگ و بنام ارکستر فیلارمونیک مونیخ، به دلیل نزدیکی با کاخ کرملین و “پاول سوروکین”، رهبر ارکستر “رویال اپرا هاوس” لندن، برکنار شدند.
در پاریس ، ارکستر فیلارمونیک، از میزبانی هنرمندانی خود داری کرد که مواضع هوادار پوتین گرفته بودند. این موضع گیری البته پیش تر برای اعتراض یه آپارتاید، در آفریقای جنوبی، و حضور اسرائیل در سرزمین های اشغالی انجام گرفته بود. خانم “جین دانکن”، از دانشگاه جوهانسبورگ، می گوید چنین تصمیماتی که برای ایزوله کردن کشورها حتا در زمینه های فرهنگی و ورزشی گرفته می شوند، می توانند تآثیر روانی بزرگی داشته باشند، یه ویژه در مورد روسیه که قرن هاست به پیروزی های هنری و ورزشی شهر وندانش افتخار می کند که در واقع به بخشی از هویتش تبدیل شده است و از آن به عنوان “سافت پاور” یا “قدرت نرم” استفاده می کند. به باور این پژوهشگر، این گونه تحریم می تواند به افزایش موج اعتراضات در روسیه کمک کند.
البته شماری چون “فردریک لودئون”، ویولنسل نواز بنام فرانسوی و شاگرد چهره بسیار سرشناس دیگر دنیای موسیقی، ” میستیسلاو روستروپوویچ”، می گویند که برای پوتین هیچ اهمیتی ندارد که چه به سر هنرمندان این کشور در اروپا می آید و تحر یم ها ار حشونت وی نخواهد کاست. برخی نیز می افزایند که هنرمندان همواره در آن کشور با دشواری ها دست و پنجه نرم می کرده اند.
یکی از هنرمندانی که در میان این گردباد غرق گردید، “توگان سوخیف”، رهبر ارکستر روسی است که پس از درخواست شهردار شهر تولوز در فرانسه که از او خوا سته بود موضعش را اعلام کند، استعفا کرد. او هم زمان از رهبری ارکستر تآتر “بالشوی” مسکو، که از ده سال پیش بر عهده داشت، نیز کناره گیری نمود..
افراط ها از جمله شامل لغو اجرای اپرای “بوریس گودونف”، اثر “موسورسکی” در ورشو، پایتخت لهستان ، به دلیل این که این اپرا روسی است و در اسلواکی ، کنار گذاشتن پارتیشن “الکساندر نیوسکی”، اثر “پروکوفیف”، توسط ارکستر ملی این کشور، از برنامه های خود،می شود … و به این دو کشور محدود نمی گردد.
و در حالی که وزیر فرهنگ فرانسه، خانم “روزلین باشلو” می گوید هیچ تحریمی شامل فرهنگ روسی نخواهد شد و موزیسین های این کشور به اجراهایشان در فرانسه ادامه خواهند داد می افزاید : محدودیت هائی چون حضور نمایندگان سازمان های رسمی روسی و یا هنرمندانی که به روشنی از ولادیمیر پوتین هواداری کردند، در نظر گرفته خواهد شد … حال برای دیگران این پرسش پیش می آید که آنهایی که شامل تحریم نمی شوند، چگونه خواهند توانست به کار و رفت و آمد ادامه دهند ؟ آن را کسی نمی داند و هنوز این پرسش مطرح است که آیا باید همه هنرمندان روسی و یا تنها آنهائی را تحریم کرد که به قدرت نزدیک هستند ؟ در این صورت باید “ژرار دوپاردیو” ی فرانسوی را نیز تحریم کرد که هم با پوتین دوست است و هم ملیت روسی نیز دارد !!!
“شهلا رستمی”