آثاری که از دل جامعه بیرون آمده باشد برای مخاطب باورپذیر است
- شناسه خبر: 47636
- تاریخ و زمان ارسال: ۱ تیر ۱۴۰۱ ساعت ۱۵:۴۸

هنرمندنیوز: معاون فرهنگی معاون اول رئیس جمهور انتقادی با محوریت اینکه پلتفرم ها حق انتشار سریال هایی با مضامین زندگی مجردی و کم فرزند وری ندارند، کرده است، امیرپورکیان کارگردان و تهیه کننده سینما درخصوص این انتقاد، محدودیت ها و آسیب هایی که این مسئله به تولیدات نمایشی وارد میکند گفت: مسئله ای که باید در نظر بگیریم این است که در تمام دنیا پلتفرم ها مانند روزنامه ها محصولی را انتشار میدهند و بعد از آن ری اکشن ها و انتقادات به آن وارد میشود بنابراین ما هم وقتی سریالی را انتشار میدهیم باید صبر کنیم و آن را تا پایان ببینیم و بعد قضاوت کنیم. در گذشته پروسه های زیادی برای ساخت فیلم و سریال باید طی میشد اما درپلتفرم ها این پروسه کوتاه تر است و به دلیل آزادی هایی که در آن وجود داشت، اعتماد ایجاد میکرد و فیلمسازان ممیزی های اصلی را در نظر میگرفتند و باتوجه به آن محصولی را ارائه میدادند.
او ادامه داد: این مسئله هم از نظر من راه حل دارد؛ ما سریالی به اسم ممنوعه ساختیم که شاید به ظاهر خاطر افرادی را آزرده کرد، اما نتیجه ی آن بسیار خوب بود. بنابراین از نظر من باید اینگونه مسائل را مطرح کرد و نتیجه ی آن را هم نشان داد. به دلیل اینکه اگر نتیجه مشخص نباشد فرهنگ سازی غلطی شکل میگیرد و باعث میشود افراد جامعه به سمت سریال های غربی بروند. درحال حاضر راه نجات این است که اگر در نظرشان مسائلی مانند زندگی مجردی و کم فرزند آوری غلط است باید دست کارگردانان را باز بگذراند تا این مسائل را مطرح کنند و این مسئله منوط به آن است که تا انتها یک اثر را ببینند، اگر در نهایت نتیجه گیری آن غلط بود آن وقت به آن ها انتقاد وارد میشود. متاسفانه در سطح جامعه و حتی میان مدیرانمان هم فرهنگ سریال بینی وجود ندارند، وقتی حرف از سریال میشود باید آن را به اتمام رساند و در نهایت درباره آن اظهار نظر کرد.
این کارگردان اظهار داشت: بنابراین از نظر من آن چیزی که سیستم نظارتی فکر میکند که غلط است باید ساخته شود اما مشروط به این که نتیجه آن چیزی باشد که مورد پسند است و عاقبت کار مشخص باشد. حافظ، مولانا و سعدی از گذشته گفته اند که ما به این دنیا تنها آمده ایم و تنها هم از دنیا میرویم و در این دنیا فرصتی برای هم زیستی داریم این چیزی است که انسان ها، امروزه از خودشان محروم میکنند و ما هم این مسئله را میدانیم و واقف هستیم که این موضوع غلط است اما ما هم به عنوان فیلمساز موظف هستیم تا معضلاتی که در سطح جامعه زیاد است را نشان دهیم اما باید در انتها نتیجه گیری شود و مخاطب عاقبتش را هم ببیند. اگر مسئولین ومدیران تا انتها سریال را ببینند متوجه میشوند، که حتی کارگردان هم همان نتیجه گیری که مد نظر مسئولین است را میخواهد نشان دهد.
کارگردان سریال ممنوعه بیان کرد: مسئله ای که در جامعه نهادینه شده است باید در فیلمسازی نشان داده شود ما در فیلمسازی باید آثار رئال که از دل جامعه بیرون آمده است بسازیم تا مخاطب آن را باور کند وقتی این تعداد سریال در خارج از ایران درحال ساخت است و با یک زیرنویس و یا دوبله در اختیار مردم قرار میگیرد بهتراست تا ما آسیب های اجتماعی را نشان دهیم.
پورکیان در پایان گفت : سیستم های نظارتی باید نگاهشان تغییر کند، با این مسئله نمی توان مثل گذشته برخورد کرد، باید درد را نشان داد و در کنار آن درمانی هم پیدا کرد، اگر دست فیلمساز ها را باز بگذارند آن ها هم قلبا دوست دارند تا قدمی برای جامعه شان بردارند به همین علت کارگردانان براساس این قواعد با روانشناسان، جامعه شناسان و آسیب شناسان به دنبال یک راه حل میروند و در نهایت آن را برای مخاطب نمایش میدهند. اگر این تعامل بین فیلمساز و ناظر این مسئله حل خواهد شد.