۷۴مین فستیوال کن درمراسمی پر از دلشوره و یک نخل طلائی پرسش بر انگیز پایان یافت
- شناسه خبر: 27888
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
هنرمندنیوز: فیلمی که از شدت خشونت، در بسیاری نا آرامی و دلزدگی به وجود آوردو امدادگران ناچار شدند چند نفری را که در زمان نمایش در سالن حالشان بد شده بود، بیرون بیاورند. گفته می شود شماری توانستند نام فیلم برنده نخل طلا را روی لبهای اسپایک لی بخوانند. به هر رو کارگردان فیلم تهوع آور “تیتان”، دومین زن در تاریخ فستیوال کن است، که پس از “جین کامپیون” استرالیائی، به نخل طلا دست می یابد.
آن چه بسیاری را نا امید ساخت، نبردن جایزه نخل طلا توسط اصغر فرهادی برای فیلم “قهرمان” بود که جایزه بزرگ ژوری را با “یوهو کووسمانن”، کارگردان فنلاندی فیلم ” کوپه ۴″ ، که دومین فیلم بلند اوست، تقسیم کرد.
دادن جایزه جایزه بهترین کارگردانی به “لئوس کارکاکس” فرانسوی، را هم چندان نمی توان توجیه کرد چرا که فیلم “آنت”، گر چه فیلمی غیر متعارف به شمار می آید، اما از کیفیت ویژه ای برخوردار نیست.
جایزه بهترین فیلمنامه به “ریوزوکه هاماگوشی” و “تاکاماسا اوئه” ، برای فیلم “ماشین من را بران”، از ژاپن داده شد. این فیلمنامه برگفته شده بود از یک رمان “هاروکی موراکامی” . “ریوزوکه هاماگوشی” در سال ۲۰۱۸، به عنوان کارگردان فیلم “آساکو ۱ و ۲” در بخش مسابقه ای کن شرکت کرده بود.
“رناته زایسنوه” نروژی، جایزه بهترین بازیگر زن را برای بازی در فیلم “ژولی” (۱۲ قصل) ، به کارگردانی “یوآکیم تریر”، ربود.
جایزه بهترین بازیگر مرد به “گیلب لندری جونز”، بازیگر استرالیائی برای بازی در فیلم “نیترام”، ساخته “جاستین کورتزل” داده شد.
برای جایزه خود، جایزه ژوری، داوران بار دیگر آن را بین دو نفر تفسیم کردند : “نداف لاپید” اسرائیلی برای فیلم “زانوی احد” و آپی چات پونگ ویراستاکول” تایلندی برای فیلمش “به یاد” . شایسته یاد آوری است که “آپو چات پونگ ویراستاکول”، در سال ۲۰۱۰، نخل طلای کن را برای فیلم غریبش “عمو بون می” ربوده بود.
نخل طلای افتخاری فستیوال برای یک عمر فعالیت هنری به “مارکو بللوکیو”، کارگردان ایتالیائی داده شد. او این جایزه را، در میان دست زدنهای طولانی ، از دست کارگردان خوب دیگر ایتالیائی، “پائولو سورنتینو”، گرفت.
جایزه مهم دیگر، جایزه دوربین طلائی بود که به نخستین فیلم یک کارگردان، بدون در نظر گرفتن بخشی که در آن شرکت دارد، داده می شود. این جایزه به فیلم “مورینا”، ساخته “آنتونتا آلامات کوسیانویچ”، از کرواسی، که در بخش پانزده کار گردانان شرکت داشت، داده شد. البته ژوری دوربین طلائی، یک ژوری ویژه ست.
نخل طلای فیلم های کوتاه به فیلم ۱۴ دقیقه ای “همه کلاغ های دنیا”، ساخته خانم ” تانگ لی”، از هنگ کونگ داده شد .
هیات داوران این بخش، تقدیر نامه خود را به فیلم مصری “پرها”، ساخته “عمر الظهیری” دادند.
جایره بخش نوعی نگاه را “کیرا کوالینکو”، کارگردان روسی، برای فیلم “بخیه های نامجکم” ربود.
حال باید در انتظار بیلان فستیوال امسال و واحوردش در رسانه ها باشیم.