هنر ذات پویا دارد و هرگز پایانی برای آن وجود ندارد
- شناسه خبر: 21537
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
هنرمندنیوز: الهام پورمهابادیان که رزمه پرباری در زمینههای مختلف هنری دارد که در ادامه بخشی از آن را میخوانید؛ عضو هیات علمی دانشگاه، سابقه تدریس در ۱۷ دانشگاه در ایران، ترکیه، امارات، انگلستان و گرجستان. استاد راهنما و مشاور و داور رسالههای دکتری رشته معماری و شهرسازی، مدیر گروه تحصیلات تکمیلی رشته معماری در دانشگاه آزاد اسلامی، مدیر عامل موسسه فرهنگی هنری آرمان جهانی مشترک ملل،رییس دفتر فنی هلدینگ گردشگری تامین اجتماعی، عضو هیات تحریریه و کمیته داوران مجلات علمی پژوهشی، عضو کمیته علمی جشنوارههای علمی و همایشهای انجمن علوم و فناوری ایران،نویسنده ۵ کتاب حوزه معماری و شهرسازی به زبان فارسی و انگلیسی، برنده جایزه بهترین پژوهش سال در جشنواره علوم انسانی، برنده جایزه علامه جعفری، نشان دکتر حسابی، نشان جشنواره تالیفات برتر علامه مجلسی و پژوهشگر برتر جشنواره خیام، نویسنده بیش از ۴۰ مقاله علمی پژوهشی و بین المللی، برگزاری و شرکت در بیش از ۴٠ نمایشگاه هنری گروهی و انفرادی در سطح ملی و بین المللی. با وی به بهانه حضور در نمایشگاه بین المللی «روزین وینتر» فرانسه گفتگویی داشته ایم که در ادامه میخوانید.
خودتان را برای مخاطبین هنرمند معرفی کنید و هدفتان از شرکت در نمایشگاههای بین المللی را توضیح دهید؟
الهام پورمهابادیان هستم، دکترای معماری و شهرسازی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و مدیر گروه تحصیلات تکمیلی، از آنجا که سالها با هنر عکاسی همراه هستم و به خصوص در زمینه عکاسی پرتره و عکاسی معماری فعالیت دارم توسط گالریهای مختلف بین المللی هنری دعوت میشوم تا در نمایشگاههای گروهی و انفرادی شرکت کنم و به دلیل اینکه از این طریق تعامل بیشتری با هنرمندان این حوزه ایجاد میشود معمولا از دعوت گالریها استقبال میکنم .همچنین با توجه به اینکه به عنوان راهنمای گردشگری در حوزه تخصصی معماری فعالیت دارم معمولا تصاویر ثبت شده در طول سفرهای تخصصی من به طور سالانه در قالب مجموعه عکس به نمایش گذاشته میشود و خروجی آن در کتاب عکس سال منتشر میشود و به عنوان یکی از دستاوردهای سفرهای تخصصی معماری برای من لذت بخش است.از طرفی یکی از مهمترین اهداف من شناساندن هنر و معماری ایران در سطح بین المللی است که از طریق انتشار تصاویر از بناهای شاخص ایران به این هدف نزدیک میشوم.
چقدر این نمایشگاه تحت تأثیر شیوع بیماری کرونا قرار گرفته است؟
بیماری کرونا در سال گذشته تاثیر بسیار منفی در برگزاری نمایشگاههای حضوری داخلی و بین المللی داشته و ارتباط بین هنرمندان و تجربه همکاری مشترک و شرکت در ایونتها و سمپوزیومها، نمایشگاهها و برنامههای هنری بین المللی را محدود کرده است . اما گالریهایی که فضای با ابعاد مناسب تر داشتند توانستند در زمانهای خاص که شیوع کرونا کنترل شده تر بود نمایشگاههای محدودی را برگزار کنند .هر چند که این نمایشگاه به طور همزمان به صورت حضوری و آن لاین برگزار شد اما به دلیل اینکه شرکت کنندگان از کشورهای مختلف بودند و امکان سفر بین المللی به راحتی میسر نبود به همین دلیل نمایشگاه امسال در شرایط بسیار سخت و صرفا با دعوت از افراد محدود تر انجام شد.
در چند ماه گذشته تعدادی از گالریها با نمایش و فروش آثار هنرمندان در فضای مجازی تلاش کردند جامعه هنری را پویا نگه داشته و ارتباط خود را با مخاطبان حفظ کنند. به نظر شما فضای مجازی تا چه حد میتواند در این دوران گرهگشا باشد؟
در ابتدای شیوع کرونا تقریبا تا چندین ماه تمام نمایشگاهها لغو شد اما پس از مدتی نمایشگاههای آن لاین جایگزین شدند که از طرفی باعث تداوم ارتباط هنرمندان و انتشار آثار سالانه شد و از طرف دیگر دریچه ای جدید از ارتباطات بین المللی برای هنرمندان ایجاد کرد.برای مثال من از طریق نمایشگاه بین المللی ترکیه، اوکراین، کانادا و فرانسه به طور آن لاین با دوستان هنرمند و همکاران جدیدی آشنا شدم و در آینده نزدیک همکاریهای مشترکی خواهیم داشت و تجربه متفاوتی نسبت به نمایشگاههای سالهای قبل بوجود آمد. همچنین از طریق کاتالوگها و لینکهای دیجیتالی سعی بر برگزاری نمایشگاهها به بهترین نحو ممکن شد.
کمی از آثار در نمایشگاه برای مخاطبان ما توضیح دهید؟ سبک کاریتان چیست؟ و آرمان شهر شما در هنر کجاست؟
معمولا در نمایشگاههای هنری گروهی که در چند رشته مختلف برگزار میشود توجه بیشتر من در حوزه تخصصی خودم یعنی عکاسی معماری و شهرسازی و عکاسی پرتره است و معمولا بررسی اجمالی بین کیفیت آثار کشورهای مختلف با آثار خودم دارم که در انتهای نمایشگاه در قالب یک نقد هنری معمولا در مجلات نقد هنری به چاپ میرسد. دلیل اهمیت این موضوع برای من اطلاع رسانی برای هنرمندانی است که به تازگی وارد این حوزه شده اند و یا هنرمندانی که شانس حضور در این نمایشگاهها را ندارند تا بتوانند از خروجی نمایشگاهها مطلع شوند .در خصوص سوال شما در مورد اتوپیا و آرمانشهر در هنر به نظر من هیچ انتهایی وجود ندارد. هنر ذات پویا دارد و هرگز پایانی برای آن وجود ندارد. حتی اگر گاها هنرمندان در خلق آثار هنری خود دچار مشکل و یا تکرار میشوند شاهد هستیم که هنرمندان دیگر با الهام از آثار آن هنرمندان، این مسیر را ادامه دادند و به خلق یک اثر هنری جدید میپردازند. هنر مثل یک موجود زنده عمل میکند و مدام در حال حرکت و تغییر و تکامل است .بنابر این آرمانشهر به معنای یک ایده آل که چشم اندازی از انتهای مسیر هنر باشد از نظر من وجود ندارد .اما امیدوارم امکان فعالیت هنرمندان ایرانی در شرایط مطلوب تر میسر شود و بتوانیم در شرایط مطلوب تری به این مسیر ادامه دهیم.
- Instagram: el.po0r
- Www.unua.ir