کوثر ملک نیا: مد و لباس ایرانی می تواند جهانی شود
- شناسه خبر: 63975
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
چرا هنر و چرا از این همه هنر طراحی لباس را انتخاب کرده اید!؟
هنر یعنی خلق کردن و آفریدن، هنر شاید در ظاهر برای سرگرمی و تنوع باشد اما وقتی رنگ و بوی خاصی می گیرد که هدفمند باشد، این علاقه زمانی برای من ایجاد شد که به صورت تصادفی با طراح بزرگ «رالف لورن» آشنا شدم و این شروعی بود برای دنبال کردن مجله های مد و دیدن فشن شوهای مختلف.
چه ویژگی هایی را برای طراحی یک لباس در نظر می گیرید و برای به روز بودن، خلاق بودن و متفاوت بودن چه کارهایی انجام می دهید؟
طراحی لباس حرفه ای پیچیده و ظریف است، باید اول از هر چیزی سبک خود را پیدا کنیم، خلاقیت فاکتوری بسیار مهم است که باید دید بصری قوی برای دیدن رنگ ها، فرم ها و… توانایی اجرایی ایده های ذهنی به صورت زنده، دنبال کردن ترندهای روز، پیدا کردن جامعه هدف، یک طراح خوب باید پارچه شناس خوبی نیز باشد، در واقع پارچه و طرح، لازم و ملزوم هم هستند.
در راستای مد جهانی؛ طراحی لباس ما در چه جایگاهی قرار دارد؟
مد در ایران از دیدگاه تاریخی مورد توجه بوده و نوآوری ها و خدمات ایرانیان در طول تاریخ به صنعت مد جهان قابل توجه بوده است و برا اساس اسناد تاریخی بین المللی می توان گفت پیشرو، خلاق و سرآمد بوده است، ولی در حال حاضر با توجه به نبود امکانات لازم چهره مد در ایران به شکل قابل توجهی تغییر پیدا کرده است.
ایرانی ها چقدر به پوشش و لباش خودشان از لحاظ زیبایی شناسی اهمیت می دهند؟
مد لباس در ایران را می توان به دو بخش ایران باستان و ایران مدرن تقسیم نمود، همانند کشورهای دیگر در ایران نیز جایگاه تقریبا خاصی را دارد و در طول تاریخ فراز و نشیب های بسیاری را پشت سر گذاشته است، بر اساس اسنادی که موجود است می توان مشاهده کرد که بسیاری از طراحی های لباس اروپایی ها از نحوه پوشش ایرانیان الهام گرفته شده است، مردم ایران خیلی به ظاهر خود اهمیت می دهند ولی با توجه به شرایط کنونی مقداری سلیقه عمومی به نظر من افت پیدا کرده است که می تواند دلایل مختلفی داشته باشد مانند شرایط اقتصادی و فرهنگ منطقه و خرده ای که می توان گرفت این است که تا پترنی ترند می شود همه همان را دنبال می کنند که به نظر من خیلی جالب نیست.
زیبایی شناسی چقدر در حرفه شما نقش دارد؟
زیبایی شناسی در این حرفه بسیار مهم است و بخشی از آموزش طراحی لباس زیبایی شناسی است که چطور بتوانیم عناصر بصری را کنار هم قرار دهیم، به طور مثال از چه رنگ و چه نوع پارچه ای استفاده شود که در نهایت زیبا به نظر برسد و با توجه به رعایت فاکتور های موجود نظر عموم را جلب کنیم.
موانع و مشکلات موجود در این حرفه را در چه می بینید؟
مد و لباس ایرانی می تواند جهانی شود ولی متاسفانه دغدغه و سختی های بسیاری در مسیر طراحی لباس در ایران داریم و وقتی محدودیت ها بسیار باشد دست شما در طراحی زیاد باز نیست، ما حتی گاها در رنگ نیز محدودیت داریم به طور مثال افراد خیلی کمی می آیند از رنگ هایی مثل صورتی یا فسفری های تند انتخاب کنند، این محدودیت ها باعث می شود نتوانیم تمام استعداد و توان خود را به نمایش بگذاریم و در کشور ما متاسفانه قانون کپی رایت وجود ندارد.
پیشنهاد شما برای تاثیرگذاری و بالا بردن جایگاه طراحی لباس ایرانی در سطح بین المللی چیست؟
در حال حاضر بسیاری از طراحان با مراجعه به کشور هایی مانند دبی، قطر و عمان فشن شو راه اندازی می کنند و در نمایشگاه های مد و لباس شرکت می کنند، در آنجا کار های خود را به نمایش می گذارند که فعلا تاثیر گذار ترین راه برای به نمایش گذاشتن همین است.
عباسعلی اسکتی