«ژولیت بینوش» رییس داوران ۷۸مین فستیوال کن شد
- شناسه خبر: 87169
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
![](https://www.honarmandnews.ir/media/uploads/JULIETTE_BINOCHE_Presidente-du-78-jury-de-Cannes.jpg)
۴۰ سال پس از نهادن نخستین گام به فستیوال کن، “ژولیت بینوش”، هنرپیشه ای که جای ویژه ای در سنینما ی فرانسه و نزد مردم کشورش دارد، این بار در جامه رئیس هیات داوران این فستیوال ، به آن باز می گردد. او همچنین در پی یک زن دیگر، “کرتا کرویچ”، هنرپیشه وکارگردان آمریکائی، به ریاست این هیات می رسد. این نیز برای دومین بار در تاریخ فستیوال رخ می دهد که دو زن، یکی پس از دیگری، به ریاست هیات داوران برگزیده شوند.
“ژولیت بینوش” که خنده های صمیمانه اش زبانزد همگان است، هنرپیشه ای است که در کارنامه هنری اش با ۷۰ فیلم ، نه تنها نام کارگردانان بزرگ سینمای فرانسه ، که کارگردانان بزرگ دنیا چون عباس کیارستمی، “میخال هنکه”، “هو هسیا هسین”، “دیوید کروننبرگ” ، “کریستف کیسلاوسکی” ، “هیروکازو کوریدا” و شماری دیگر دیده می شوند.
البته فیلم “کپی برابر اصل” به کارگردانی عباس کیا رستمی، سبب شد که او ، در سال ۲۰۱۰، جایزه بهترین هنرپیشه زن را در فستیوال کن برباید. این فیلم پنجمین فیلمی از کارنامه ی او بود که وی را به فستیوال کن پیوند می داد. پس از آن هم چهار فیلم سبب شدند که او فرش قرمز کاخ فستیوال را بیپیماید. البته پیش از آن، او درسال ۱۹۹۷، جایزه اسکار بهترین بازیگری در نقش دوم را ربوده بود. پس از آن نیز شماری جایزه های فستیوال های بزرگ چون برلن و ونیز و همچنین “بافتا” را از آن خود کرده بود.
“ژولیت بینوش” و دلمشغولیهای جهانی و حقوق بشری
هیاهوی دنیا این هنرمند پای بند به موازین دمکراسی و حقوق بشر را نیز بی تفاوت نگذاشته او در جبهه های گوناگون برای هواداری از مبارزین حقوق بشر مبارزه کرده و می کند. افزون بر آن، این هنرپیشه بی افاده از سرشناسی خود همچنین برای اگاهی همگان از قاحعه زیست محیطی ی در پیش همواره استقاده می کند. بنابراین بدون شک نامش، همچون “اولیویا دو هاویلند”، که توانست با استودیو های پرتوان هالی وود در گیر شود، در اندیشه ها خواهد ماند.
ژولیت بینوش” در پیامی که به این مناسبت پخش کرد می گوید : ” من با بی شکیبائی در انتظار سهیم شدن لحظه های زندگی با دیگر اعضای هیات داوری و تما شاگران هستم . من در سال ۱۹۸۵، برای نخستین بار، پله های کاخ فستیوال را در حالی پیمودم که سراسر وجودم پر از دو دلی های یک هنرپیشه جوان بود. در آن زمان ختا در رویا هم نمی دیدم که ۴۰ بعد، نقش افتخار آمیز ریاست هیات دواران را به من واگذار کنند. من از باز یزرگ این امتیاز، مسئولیت و لزوم برخورد فروتنانه با این نقش آگاهم.”