پیمان عدالت: روزانه حدود ۱۰۰ موزیک در مارکت ایران منتشر می شود!
- شناسه خبر: 77718
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
گفتگوی هنرمند با نوازنده و آهنگساز
پیمان عدالت، متولد پانزده خرداد هزار و سیصد و شصت و نه، فارغ التحصیل مهندسی پزشکی از دانشگاه صنعتی تبریز، نوازنده و آهنگساز که در کارنامه هنری این هنرمند ساخت بیش از ۳۰۰ قطعه موزیک برای خواننده های مشهور کشور مثل راغب، حمید هیراد، سینا درخشنده، امین رستمی و ساخت تیتراژهای تلویزیونی و برنامه های رادیویی دیده می شود، با پیمان عدالت که مقام دوم جشنواره شمسه در سال ۹۰ به عنوان سرپرست و نوازنده گروه موسیقی آوادیس را در کارنامه هنری دارد گفتگویی صمیمی داشته ایم که با هم می خوانیم.
چه شد از اینهمه فعالیت هنری موسیقی را انتخاب کرده اید؟
ضمن عرض سلام خدمت خوانندگان روزنامه هنرمند به نظر من هر کسی از دوران کودکی در یک زمینه ای استعداد و علاقه ای دارد، من هم از سن شش سالگی به رشته موسیقی علاقه مند شدم و کار خودم را با یادگیری ساز گیتار کلاسیک در سال هشتاد شروع کردم.
علاقه مندی شما بیشتر چه سبک از موسیقی است؟
من تمام سبکهای موسیقی را گوش می دهم و خیلی تعصب خاصی روی ژانر مشخصی ندارم، موسیقی خوب در هر سبکی که ساخته بشود شنیدنی است، برای خلق یک اثر خوب فاکتورهایی مثل هارمونی و ترانه و سازبندی و تنظیم خیلی تعیین کننده هستند و هر قطعه ای که این المان ها را به بهترین حالت بتواند پیاده کند ۶ن موزیک خوب و قابل احترام است.
سختی ها این حرفه از نظر شما چیست؟
از نظر من سخت ترین کار یک آهنگساز خلق اثر بعدی خودش است، شما هر وقتی که برای ساخت یک موزیک جدید دست به ساز می شوید باید تمام سعی خودتان را بکنید که نسبت به آثار قبلی خودتان حرف جدیدی برای گفتن داشته باشید، نتیجتا خلاقیت در ساخت یک موزیک یکی از سخترین کارهای آهنگساز است، چه بسا در طول تاریخ موسیقی ما آهنگسازان به نامی بوده اند و هستند که یک مدت نسبتا طولانی را آهنگسازی نکردند تا به یک بینشن و جهان بینی جدیدی برسند تا بتوانند برای ساخت اثر بعدی شان حرف جدیدی برای گفتن داشته باشند.
در موسیقی ایران چه المان هایی برای مطرح و برند شدن یک آرتیست موثر است؟
این یک سوال بسیار کلیدی و مهم است که اگر بخواهیم به صورت جزئی بررسی کنیم از حوصله این مصاحبه خارج است ولی در کل برای اینکه یک خواننده بخواهد به اقبال عمومی برسد که شما به آن اصطلاحا می گویید (آرتیست) بشود شرط اولیه این است که آن شخص ذاتن خواننده باشد و بعد از آن باید دوره تخصصی آواز و صداسازی را ببینند، این یک نکته مهمی است که متاسفانه خیلی از خواننده ها رعایت نمی کنند و احساس می کنند هیچ نیازی به آموزش ندارند و این خودش لطمه خیلی بزرگی به کیفیت آثاری که منتشر می شود می زند، اما اگر بخواهم به شکل تیتروار این فاکتورها را بگویم اولی این است که صدای خواننده باید یونیک باشد، مردم دنبال یک رنگ صدای جدید هستند و در مرحله دوم یک تیم متخصص شامل آهنگساز، تنظیم کننده، ترانه سرا و مدیر هنری باید کنار خواننده باشند.
مافیا چقدر در دنیای موزیک ما وجود دارند؟
من مافیایی نمی بینم! به نظر من برای جواب دادن به این سوال باید اول خود کلمه مافیا را بررسی کنیم، مافیا یعنی یک یا چند گروه تبهکارانه که دارند فعالیتهای غیرقانونی و زیرپوستی انجام می دهند، آیا همچین گروه هایی در موسیقی ما هستند؟ من که ندیده ام! آن چیزی که به اشتباه در سطح جامعه مصطلح شده به اسم مافیا که بعضی ها فکر می کنند که یک یا چند گروهی هستند که نمی گذارند خواننده های خوب رشد کنند و هر کسی را که خودشان بخواهند بالا می آورند؛ چنین چیزی را من به قاطعیت به شما می گویم که وجود ندارد و فقط زایده فکر خودشان است، من اعتقاد دارم که هیچ تهیه کننده ای از یک خواننده خوب نمی گذرد.
در کارنامه شما خیلی کارهای موفقی وجود دارد که شما با اشخاص دیگری ساخته اید، نظرتان در مورد کار گروهی چیست؟
بله، خیلی از کارهای موفق کارنامه من با همکاری دوست عزیز و هنرمندم ایمان یمینی بوده که جا دارد یادی از ایشان بکنیم و یکی از علتهای موفقیت این کارها به نظر من همین هم فکری من و ایشان بوده است، شاید ما جز اولین اهنگسازهایی بوده ایم که این کار را انجام داده ایم که اخیرا می بینم که این همکاری گروهی بین موزیکهای دیگر هم مشاهده می سود و مثلا کارهایی از خواننده های مطرح منتشر شده که اسم دو یا سه ترانه سرا در یک قطعه است، این جای امیدواری دارد که در آینده بیشتر هنرمندان ما علاوه بر کارهای انفرادی که انجام می دهند به همکاری گروهی هم توجه کنند.
آیا استدیوی شخصی دارید؟
بله من به همراه برادرم پژمان عدالت که یکی از کارگردانان هنری خوب کشورمان هستند یک مجموعه هنری به نام (gold productilton) داریم که مراحل تولید موزیک را از صفر تا صد آنجت انجام می دهیم.
شما به عنوان آهنگساز وضعیت مارکت امروز را چگونه می بینید؟
از نظر من امروز بستر برای رشد همه خواننده ها فراهم است و همه می توانند فعالیت کنند، یک آمار جالبی را بگویم خدمتتان که روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ قطعه موزیک در مارکت ایران منتشر می شود و این نشان می دهد که جا برای رشد و فعالیت همه وجود دارد و امیدوارم در آینده بهتر هم بشود.
و حرف پایانی برای مخاطبان روزنامه هنرمند.
موسیقی سکوت صدایی شنیدنی است، بگذار گفتگو به زبان هنر شود، ممنونم از شما و مخاطبان هنر دوستتان.
گفتگو: عباسعلی اسکتی