هنرمند مردمی زبان گویای مشکلات و معضلات مردم است
- شناسه خبر: 24300
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۶:۱۱

ژینوس شهیدی زندی:
هنرمند مردمی زبان گویای مشکلات و معضلات مردم است
ژینوس شهیدی زندی، مدیر گالری ژینویس با اشاره به این که پرداخت به هنرهای مختلف از نظر روحی تأثیرات مفیدی روی زندگی افراد دارد و به خصوص این تأثیرات در اجتماع موجب کاهش استرس و اضطراب می شود، گفت: نیاز نیست که همۀ افراد درگیر کار تولید هنر باشد و صرف این که خویش را مخاطب کار هنری بدانند برای گرفتن آرامش ناشی از هنر آن ها را کفایت می کند و همین امر موجب می شود که افراد بتوانند نقش هنر را در زندگی و روابط خویش ببینند.
این عضو انجمن نقاشان ایران در ادامه، با اشاره به این امر که انسان ها با تکیه بر ابزار هنری می کوشند تا احساسات و عواطف خویش را که نمی توانند به زبان بیاورند، در مقابل دیدگان مخاطبان به تصویر بکشند مانند خشم، نفرت، عشق و این دست احساسات ، افزود: پیامی که یک هنرمند با هنر خویش به مخاطب می دهد داراری ارزش و اهمیت بسیار زیاد است.
مدیر آموزشگاه شهیدی در ادامه با اذعان به این امر که هنرمند باید بکوشد که حس نشاط و امید را به همۀ انسان ها بدهد، ادامه داد: هنر باید تأثیرگزاری و ماندگاری داشته باشد تا بتواند روابط انسان ها را دوستانه تر کند و به این روابط انسجام ببخشد تا به مرحلۀ نمایش و تأثیرگزاری برسد تا بتواند دردی از اجتماع را دوا کند.
این هنرمند دارای مدرک فوق دیپلم نقاشی از انگلستان، با اشاره به این که زمانی که یک هنرمند، مردمی شود، زبان مردم باشد، بین مردم باشد و مشکلات مردم را ببیند و آن را از طریق اثر خویش به گوش همه برساند، هم نام خویش را ماندگار کرده است و هم در جهت ماندگاری اثر خویش کوشیده است، اظهار داشت: هنرمند باید همۀ مردم را به هم پیمان بودن و یکی بودن تشویق کند تا در شرایط سخت جامعه نیز مردم با تکیه به توانایی های یکدیگر، از معضلات بزرگی مانند بیماری کرونا عبور کنند.
ناهید مرتضی نواز:
عدم دقت کافی مسئولین و عدم وجود نظارت بر نرخ ها در هنر آزار دهنده است
ناهید مرتضی نواز، هنرمند حاضر درنمایشگاه «ژینوس» در گفتگو با هنرمند، هنر را حسی درونی برای معنا دادن به زندگی برشمرده و با اشاره به این امر که هنرمند کسی است که این حس را بتواند به بهترین شکل به نمایش بگذارد، گفت: نمایش حس درونی با توجه به هر فرد متفاوت است و ممکن است یکی از راه های ماندگاری اثر و اسم هنرمند، همین سبک و اسم هنرمند باشد.
وی که فارغ التحصیل حسابداری است در ادامه، با اشاره به این مفهوم که حضور در نمایشگاه های متعدد و مختلف، معناهای متعدد و مختلفی را از مفهوم هنر برایش به نمایش گذاشته است، افزود: معتقدم هر شخص با دید و تکنیک خودش، احساسات درونی خویش را به نمایش می گذارد و همین امر مخاطب را نیز به وجد می آورد.
مرتضی نواز، که مدت ۲ سال است که فعالیت در عرصه های نقاشی رنگ روغن و سیاه قلم آغاز کرده است، در ادامه، با اذعان به این امر که امروزه در اختیار داشتن فضای مجازی برای هنرمند، می تواند یه فضای دائمی برای ارائۀ آثارش باشد و حتی از این مسیر به کسب در آمد و امرار معاش برسد، ادامه داد: امروز مشکلات متعددی در عرصۀ هنر برای هنرمندان وجود دارد که از مهم ترین این عوامل می توان به عدم دقت کافی مسئولین و عدم وجود نظارت بر نرخ ها در هنر اشاره کرد و متأسفانه بالا بودن بسیاری از قیمت ها در عالم هنر، مشکلات متعددی را برای هنرمند به وجود می آورد وو کسی که پشتوانۀ مالی نداشته باشد، هرگز نمی تواند استعداد خویش را به نمایش بگذارد.
این هنرمند که در ۲ نمایشگاه گروهی به ارائۀ اثر پرداخته است، با تأکید بر این مفهوم که امروز می بایست به فکر تضمین درآمد مستمر برای هنرمندان بود و از امر تنها از طریق برنامه ریزی و تصمیم سازی و تصمیم گیری درست از طریق مسئولین امکان پذیر است، اظهار امیدواری کرد: امید آن دارم که مردم در کشور ما نگاهی عمیق تر نسبت به هنر داشته باشند و همین امر موجب گسترش عرصه اظهار وجود برای هنرمندان شود.
وی با اشاره به این امر که در این نمایشگاه یک تابلوی رنگ روغن چهرۀ کودک را به تصویر کشیده است، تصریح کرد: تلاش کردهام تا در این اثر، حسی که از این چهره می گیرم به مخاطب خویش ارائه دهم.
رامونا حاجی زینعلی بیرکی:
هنرمند با به تصویر کشیدن معضلات جامعه می تواند در مسیر ماندگاری قدم بردارد
رامونا حاجی زینعلی بیرکی، در گفتگو با هنرمند، با تأکید بر ضرورت ترتیب نمایشگاه های هنرهای تجسمی با موضوع آزاد، با اشاره به این امر که در این مسیر، حرکت به سمت انتشار آثار هنرمندان با موضوعات آزاد به منظور بروز خلاقیت ها و توانایی های آنان صورت می گیرد، گفت: معتقدم حرکت آزاد قلم به روی بوم و کاغذ هنری بسیار بزرگ است و هر کس بتواند آزادانه تصاویر دهنی خویش را برای ارائه به مخاطب به نمایش بگذارد، هنرمند است.
وی که مدت سه سال است که در عرصه های مختلف نقاشی از جمله سیاه قلم و رنگ روغن فعالیت داشته است، با اشاره به این امر که بسیاری از انسان ها نمی توانند آن گونه که باید روابط خویش را در قالب گفتگو مدیریت کنند، افزود: گاهی هنر می تواند یک رابط و یا یک تلنگر در میان مسیرهای ارتباطی افراد باشد.
این هنرمند با تأکید بر این مفهوم که معتقد است یک هنرمند در شرایط سخت و دشواری مانند شیوع بیماری کرونا، وظیفه دارد تا کمک شایانی به جامعه بکند، ادامه داد: این کمک توسط هنرمند می تواند به تصویر کشیدن کادر درمان و زحمات آنان و قدردانی از آنان باشد و به یقین این رفتار توسط هنرمندان می تواند انگیزه های بیشتری را برای ارائۀ خدمات بهتر توسط کادر درمان به مردم کشور ایجاد کند.
حاجی زینعلی بیرکی، با اشاره به این امر که اگر هنرمند از شرایط حاکم بر جامعه استفاده کند و آن را مبنای تولید اثر خویش قرار دهد، می تواند هنر خویش را ماندگار سازد، اظهار داشت: هنرمند با به تصویر کشیدن معضلات جامعه و حرف های دل مردم می تواند در مسیر ماندگاری قدم بردارد.
حاجی زینعلی در پایان با اشاره به این امر که در این نمایشگاه با یک اثر نقاشی «سیاه قلم» شرکت کرده است و نام آن را «بیتو» گذاشته است، گفت: تلاش کردم تا گوشه ای از مشکلاتی را که هر جوانی در هر برهه ای از زمان ممکن است با آن روبرو شود، به تصویر بکشد.
سحر علیزاده:
هنرمند کسی است که در مقابل زمختی های زندگی واکنش نشان می دهد
سحر علیزاده، هنرمند نقاش که یک اثر نگارگری در این نمایشگاه ارائه کرده است، پیرامون این اثر گفت: نام این اثر «دو عاشق» است که با آبرنگ و گواش کار شده است و تلفیقی از آثار دو نگارگر بزرگ و اولین تجربۀ نگارگری من است.
این هنرمند جوانرودی، با تأکید بر این که پاسخ به سؤال هنر چیست بسیار سخت است و در پاسخ به این سؤال باید گفت که هنر پاسخ انسان به زمختی زندگی و تلاش برای تلطیف آن به هر شکل است، افزود: به نظر من هنرمند کسی است که در مقابل زمختی های زندگی واکنش نشان داده است و نگاهی متفاوت با نگاهی که دیگران به زندگی دارند، در خود شکل داده است و مسائل پیرامونی خود را به همان شکلی که می بیند درک می کند.
وی که تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد در درشتۀ نقاشی ایرانی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز و در مقطع کارشناسی نقاشی در دانشگاه قدسی ساری به پایان رسانده است، با اذعان به این امر که هنر در هر شکلی می تواند روابط انسانی را بهتر از زبان عادی گفتار در میان انسان ها نگاه دارد، ادامه داد: همان طور که قبلاً هم گفتیم، هنرمند می بایست با تکیه بر هنر خویش به زمختی زندگی انسان ها نگاهی لطیف داشته باشد و در شرایطی مانند امروز که ترس و هراسی که از شیوع بیماری کرونا قلب همۀ انسان ها را فرا گرفته است، هنر می تواند قوی تر و دقیق تر از هر ابزار دیگری، برای بهبود شرایط عمل کرده و آرامش را به زندگی انسان ها باز گرداند.
این هنرمند که در نمایشگاه های گروهی و انفرادی بسیاری را در شهرهای ارومیه، کرمانشاه و تهران حضور داشته است، با اذعان به این که هنرمند در صورتی می تواند اثر خود را ماندگار کند که اثر او جبههگیری نسبت به مسائل روز اجتماعی و سیاسی اطراف خویش باشد، اظهار داشت: هنرمند می تواند با نگاه متفاوت و سب خاص خود، در میان مخاطبان جای خویش را باز کرده و سبک خاص خود را داشته باشد.
شهرنوش اسکندی پور:
مشکلات هنر و هنرمند در زندگی پیشینه ای به وسعت تاریخ بشر دارد
شهرنوش اسکندی پور، که اولین تجربه های هنری خویش را در دوران کودکی و نوجوانی نزد مادرش فراگرفته است، در گفتگو با هنرمند با اشاراه به این که هنر، آفرینش و خلق یک اثر با بهره گیری از معیارهای زیبایی شناختی آفرینش است، گفت: هنر با توجه به تجربیات، عواطف و ذهن خلاق صاحب اثر که همان هنرمند است، پدید می آید.
این هنرمند که تحصیلات خود را در رشتۀ مترجمی زبان انگلیسی به پایان رسانده است، با اشاره به این که صائب تبریزی بیش از ۷۰۰ سال پیش گفته است: «روزی که برف سرخ ببارد از آسمان، بخت سیاه اهل هنر سبز می شود»، افزود: موضوع مشکلات هنر و هنرمند در زندگی پیشینه ای به وسعت تاریخ بشر دارد و این بیت بخشی از این مشکلات را که در راه هنرمند بوده است به تصویر می کشد.
این هنرمند که با حضور در کلاس های درس استاد آقامیری به هنر نگارگری علاقه مند شده است و نزدیک به یک دهه است که به این هنر مشغول است، افزود: یکی از مهم ترین مشکلاتی که همواره پیش روی هنرمندان بوده است، تفننی فرض کردن حرفۀ آن ها است و در نتیجه حمایت هایی که برای کار هنرمند لازم است و در بسیاری از کشورها صورت می گیرد، چه در بحث آموزش همگانی هنر، چه در زمینۀ استعدادیابی و چه در رابطه با امکان ارائۀ اثر هنری هنرمند به جامعه، در این کشور صورت نمی گیرد.
افسانه شمس:
هنر می تواند انگیزه ای برای زندگی در شرایط سخت باشد
افسانه شمس، هنرمند نقاش شرکت کننده در نمایشگاه «ژینوس» در گفتگو با هنرمند با اشاره به این که حضور در نمایشگاه های گروهی مختلف موجب می شود تا هنرمندان با افزایش دامنه های ارتباطی خویش، گام در مسیر خلق آثار جدید بردارند، گفت: اثر من یک نقش برجسته است که حکایت از عشق های گمشده دارد و به روایت زندگی افرادی می پردازد که در هیاهوی زندگی نیز فراموش شده اند.
وی که مدت ۱۲ سال است که به هنر نقاشی می پردازد، با اشاره به این موضوع که هنر همواره در زندگی در کنار انسان قرار داشته است و از زمانی که انسان را می شناسیم، هنر نیز وجود داشته است، افزود: هنر زبانی متفاوت برای بیان گفتنی های زندگی است و هنرمند مانند تمامی افراد جامعه زندگی می کند و تنها تفاوت او با دیگران در این است که حساسیت خویش را نسبت به رویدادهای اطرافش با رویکردی متفاوت، در قالب یک اثر هنری، به مخاطب خویش عرضه می کند.
این هنرمند نقاش، در بخشی دیگر از این گفتگو با تأکید بر این مفهوم که اثر هنری برآمده از حساسیت های مخاطب، تأثیری زیباتر و بهتر از کلام بر عموم اقشار جامعه دارد، ادامه داد: در واقع زندگی بدون تکیه بر هنر، کسل کننده و بی روح است و این هنر است که می تواند برای مردم امید و نشاط را به همراه داشته باشد.
شمس، هنر را یکی از مهم ترین وسیله های کارآمد در جهت فرهنگ سازی درست در جاممعه برشمرده و با تأکید بر این امر که در شرایط فعلی که جامعه دچار بحران بزرگی به نام کرونا است، همۀ افراد دچار روزمرگی هایی شده اند که آن ها را به سمت بیماری های جسمی و روحی سوق می دهد، اظهار داشت: هنر می تواند انگیزه ای برای زندگی باشد و شاید رسالت هنرمند در این شرایط، ایجاد جامعه ای پر از امید و رویاست.
شهلا عبدالخانی:
دنیای کودکی هایمان بسیار زود رنگ باخت
شهلا عبدالخانی، هنرمند نقاش که در گفتگو با هنرمند با اشاره به این که مدت بسیار زیادی را در حوزۀ نقاشی زمان سپری کرده و به آموزش و فراگیری پرداخته است، گفت: همواره دوست داشتم روح خو را ارضا کنم و فعالیت در این عرصه ها جوابگوی خواسته های روح من نبود، چرا که حس می کردم کار را فراتر از آن چه انجام می دم باید در دست بگیرم و به آن تکیه کنم و من هنرگز دوست نداشم کپی کاری کنم و به همین خاطر دوست داشتم به جایی بروم که آن چه را که در ذهن دارم، با دست آزاد کار کنم و به همین خاطر تصمیم گرفتم به دانشگاه بروم و در این رشته ادامۀ تحصیل بدهم.
وی که دانشجوی ترم آخر کارشناسی نقاشی است، در ادامه با اشاره به این که این نخستین بار است که در یک نمایشگاه حضور پیدا می کند، افزود: من به این دلیل که حس می کردم یک هنرمند می بایست با دستی پر، به ارائۀ اثر خویش بپردازد، تا به امروز در هیچ نمایشگاهی حضور پیدا نکردم و تصمیم گرفتم که زمانی دست به تولید و ارائۀ اثر به مخاطب خویش بزنم که حرفی برای گفتن داشته باشم.
وی که از ۱۸ سالگی نقاشی را بدون هیچ زمینه ای آغاز کرده است، با اشاره به این که در نمایشگاه «ژینوس» اثری را ارائه کرده است، ادامه داد: من در دوران کودکی، روز و روزگار بسیار خوبی داشتم، اما این دنیا آن قدر زود عوض شد و همه چیز به گونه ای تغییر کرد که گویی دنیا عوض شد و انگار ما در دوران کودکی جا ماندیم و بسیاری از دلخوشی های خویش را در دوران کودکی جا گذاشتیم.
عبدالخانی که دوره های زیادی را در حوزه های رنگ روغن و سیاه قلم را تا سطح هایپر رئال، نزد اساتید معتبر آموخته است، در پایان این گفتگو، اظهار داشت: یکی از حسرت های بچگی من سوار شدن به چرخ و فلک بود و این موضوع به خاطر ترسی که در من وجود داشت، هرگز اتفاق نیفتاد و در این اثر نیز کوشیدم تا دختری را در مقابل چرخ و فلک با حسرت بکشم و تصور می کنم که این دختر خود من هستم.
- امین کردبچه چنگی