نگاهی بر فیلم «موگلی: افسانه جنگل» (Mowgli: Legend of the Jungle)
- شناسه خبر: 5924
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
هنرمندنیوز: این روزها کارهای انجام شده به کمک گرافیک کامپیوتری به حدی قوی و حرفه ای شده که به سختی میتوان صحنههای واقعی را از صحنههای گرافیکی فیلمها و بازیهای کامپیوتری تشخیص داد… حال این گرافیگ قوی را در کنار کمپانی معروفی مثل برادران وارنر (Warner Bros) و شبکه نت فلیکس (Netflix) و یک دوجین بازیگر معروف که قرار دهیم مگر میشود انتظاری به جز یک اثر خارق العاده و منحصر به فرد داشت؟
بیشتر متولدین دهههای پنجاه تا هفتاد کارتون زیبای “کتاب جنگل” ( the jungle book ) کمپانی والت دیزنی را که در ایران به پسر جنگل معروف شده بود را به خاطر دارند. این انیمیشن که در سال ۱۹۶۷ میلادی مصادف با ۱۳۴۶ شمسی یعنی چیزی در حدود چهل و سه سال پیش ساخته شده با امتیاز ۷.۶ از سایت IMDB و هزینه تقریبی چهار ملیون دلار و فروش باورنکردنی نزدیک به صد و چهل و یک میلیون دلار تا به امروز میباشد. کارگردانی این انیمیشن کارتونی با “ولفگنگ ریدرمن”(Wolfgang Reitherman) و از صدای بازیگرانی چون “فیل هریس”(Phill harris) و “سباستین کابوت” (Sebastian cabot) و “بروس ریدرمن” ( beuce reitherman) در ساخت آن استفاده شده است.
امسال نیز کمپانی برادران وارنر به همراهی شبکه نت فلیکس شروع به تولید فیلم از انیمیشن کارتون “کتاب جنگل” را کرده و در تاریخ هفتم دسامبر سال ۲۰۱۸ یعنی شانزدهم آذر سال ۱۳۹۷ فیلم این اثر محبوب را به روی پردههای سینماها برده است.
داستان فیلم که همانند داستان کارتون “کتاب جنگل” میباشد داستان بزرگ شدن نوزاد پسری بنام موگلی نزد خانواده ای از گرگها در جنگلی در هندوستان میباشد که پدر و مادرش توسط ببری به نام شیر خان کشته شده اند و پس از بزرگ شدن موگلی در جنگل، شیر خان به دنبال فرصت مناسب برای کشتن او میباشد اما گرگها که خانواده او هستند و دوستانش بالوی خرس و باگیرا یوزپلنگ سیاه به او کمک میکنند تا از پس مشکلاتی که با آنها در جنگل و در ارتباط با انسانها روبرو میشود برآید.
صرف نظر از داستان فیلم که تقریبا با داستان کارتون این اثر یکی میباشد، جلوههای ویژه و گرافیک فوق العاده فیلم در خور توجه میباشد بطوریکه دیگر حیوانات سخنگوی فیلم با حیوانات دنیای واقعی تفاوت چندان خاصی به جز سخن گفتن ندارند و بیننده نمیتواند واقعی یا مجازی بودن آنها را به راحتی از هم تشخیص دهد.
با توجه به محیط فیلمبرداری که در آفریقای جنوبی میباشد، طراحی حیوانات درون جنگل در حد کاملا طبیعی میباشد و با اینحال که توانسته اند شخصیت حیوانات را تا جای ممکن نزدیک به حیوانات طبیعی ایجاد کنند، توانسته اند شخصیت کاراکترهای کارتون اصلی را نیز با حیوانات در فیلم به خوبی تلفیق دهند به شکلی که برای بیننده همان شخصیتهای کارتونی قدیم را تداعی میکند.
حال که دیگر تلفیق دنیای کامپیوتر و دنیای طبیعی به بهترین شکل خود به لطف نرم افزارهای گرافیکی قوی قابل انجام است، به کار گرفتن بازیگران زنده در کنار حیوانات مجازی نیز کار چنان سختی نمیباشد بنابراین کمپانی برادران وارنر از هنرپیشگان معروفی چون “روهان چند” (Rohan Chand) در نقش “موگلی” و “فریدا پینتو” (Freida Pinto) در نقش “مسووآ” دختری که در قبیله انسانها به موگلی راه و روش زندگی کردن به سبک انسان را یاد میدهد، در کنار شخصیتهای مجازی فیلم یا همان حیوانات استفاده کرده است و همچنین از صدای هنرمندان معروفتری چون “کریستین بل” (Christian Bale) در نقش “باگیرا” و “کیت بلانش” (Cate Blanchett) در نقش “کا” و “بندیکت کامبربچ” (Benedict Cumberbatch ) در نقش”شیر خان” و” اندی سرکیس”(Andy Serkis) در نقش”بالو” و کلی بازیگر معروف دیگر نیز بهره برده است.
کمپانی برادران وارنر در این فیلم تلاش کرده است تا حد ممکن دیالوگها، کاراکترها و صحنههای فیلم تا حد امکان تداعی کننده صحنههای کارتون اصلی باشند . به همین خاطر از بسیاری از دیالوگهای کارتون اصلی در این فیلم نیز استفاده شده و همچنین شخصیت موگلی نیز پسر لاغری است همانند کارتون اصلی که در انتهای فیلم با ایستادن روی لبه سنگ به فیلم پایان میدهد.
کمپانی برادران وارنر این فیلم را به کارگردانی “اندی سرکیس” (Andy Serkis) و همکاری شبکه نت فلیکس تولید و در تاریخ هفت دسامبر سال ۲۰۱۸ یعنی شانزده آذر ۱۳۹۷ به روی پردههای سینماها برده است و این فیلم توانسته تا کنون امتیاز ۶.۷ را از سایت IMDB کسب کند. در حال حاضر اطلاعاتی از مبلغ فروش این فیلم در دسترس نیست.
ناگفته نماند که در سال ۲۰۱۶ کمپانی دیرنی نیز فیلمی به نام “کتاب جنگل” همنام با اثر اصلی خود با همکاری بازیگرانی چون “اسکارلت جوهانسون”، “بن گینگزلی”، “کریستوفر والکن” و “بیل موری” تولید و اکران کرده بود که توانسته بود اسکار بهترین جلوههای ویژه آنسال را نصیب خود کند و از سایت IMDB نیز امتیاز ۷.۴ را کسب و مبلغ سیصد و شصت و چهار ملیون دلار نیز برای کمپانی تولید کننده سودآوری کند.
- پیام تندرو