ممیزیهای بیش از حد هنرمندان را دلزده میکند
- شناسه خبر: 9995
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
هنرمندنیوز؛ مهدی امامی خواننده موسیقی کلاسیک ایرانی است، وی فارغالتحصیل مهندسی عمران، مقدمات آواز، تمبک و دف را نزد پدرش استاد احمد امامی آموخت. از سال ۱۳۷۶ بهطور جدی به فراگیری ردیف آوازی موسیقی ایران پرداخت. ابتدا از حسن ادیب ردیف استاد عبدالله دوامی را فرا گرفت سپس نزد محسن کرامتی رفت تا شیوه و ردیف استاد سید حسین طاهرزاده و استاد محمد رضا شجریان را بیاموزد. در سال ۱۳۸۵ در کلاسهای تحلیل ردیف و آواز استاد محمد رضا لطفی شرکت نمود، از سال ۱۳۸۶ به کارگاه استاد محمد رضا شجریان راه یافت و تا سال ۱۳۹۱ از محضر ایشان بهره جست. هم چنین نوازندگی سنتور را در محضر اساتیدی چون حسین شکوفا و مسعود شناسا فرا گرفت و با ردیفهای سازی اساتید میرزاعبدالله، ابوالحسن صبا و فرامرز پایور آشنا گردید. از وی آلبوم «نوروز صبا» با همنوازان خاموش، آلبوم «من همان نایم» به آهنگسازی سیامک جهانگیری، آلبوم «تصنیفهای عارف قزوینی» به سرپرستی امیر شریفی، نغمههای مرکب به آهنگسازی سعید نایب محمدی، آلبوم «بزم دور» به آهنگسازی علی کاظمی و سعید کرد مافی، آلبومهای «برافشان وچهارسو و خزان» به آهنگسازی امیر شریفی، آلبوم «سرخانه» به آهنگسازی سعید کرد مافی توسط انتشارات ماهور منتشر شدهاست و نیز در آلبومهای اپرای مولانا، اپرای حافظ و اپرای عاشورا به آهنگسازی بهزاد عبدی و آلبومهای «ایرانه خانم و خیام خوانی» به آهنگسازی پیمان سلطانی همکاری داشتهاست. وی در این اجر به عنوان خواننده میهمان با ارکستر ملی ایران حضور دارد. به همین بهانه با مهدی امامی گفتگویی انجام دادهایم که در ادامه خواهید خوانید:
نظرتان راجع به قطعاتی که اجرا میکنید چیست؟
آثاری که در این کنسرت اجرا میشوند به آهنگسازی پیمان سلطانی است که هنرمندی خلاق، جدی و کاربلد است. یکی از دلایل مهمی که پذیرفتم در این اجرا حضور داشته باشم آثار زیبای آقای سلطانی است. نگاه ایشان در آهنگسازی براساس مبانی موسیقی دستگاهی، ملودیپردازی بدیع، تنظیم وهارمونی پیچیده، مدلاسیونهای غیر تکراری و استفاده از اشعار زیبا و پرهیز از عوامزدگی است که از نظر بنده قابل ستایش است.
نتیجه این همکاری را چگونه میبینید؟
همه اعضا و دست اندرکاران تلاش زیادی کردند تا این اجرا نتیجه مطلوبی داشته باشد. امیدوارم در پایان اجرا بتوانیم رضایت صاحب نظران و مخاطبان را جلب کنیم.
آیا ممکن است به نقاط قوت و ضعف در این اجرا اشاره کنید؟
همانطور که گفتم نقطه قوت این اجرا قطعات تاثیر گذار آقای سلطانی و اجرای آن توسط ارکستر ملی است. به نظر من این اجرا جزو معدود اجراهایی است که ارکستر ملی از تکرار مکررات دوری میکند و قطعات جدید و متفاوتی را اجرا میکند.
از نقاط ضعف هم مشکلات همیشگی که بر سر راه اجراهاست از بینظمیهای مسائل اداری و مجوزها گرفته تا مسائل مالی و علیرغم تلاش مسئولان باز هم گریبانگیر هنرمندان است. در این اجرا هم متأسفانه برخی از این قطعات زیبا به دلیل متن اشعار در بخش ممیزی مجوز اجرا نگرفتند که تاسف بار است و هنرمندان را دلزده کرده و میرنجاند. این اتفاق در این اجرا نیز برای من و آقای سلطانی پیش آمد چرا که یکی از تصانیف به دلیل نگرفتن مجوز حذف شد اما با تمام مشکلاتی که بر سر راه هست میدان را خالی نمیکنیم و با تمام وجود به احترام مخاطبان موسیقی هنری در راه میمانیم به امید اجرایی تأثیرگذار و بهیادماندنی.