لزوم شناخت مدولباس اقوام ایرانی به جامعه
- شناسه خبر: 3238
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
هنرمندنیوز: نشست خبری اولین جشنواره اینترنتی مد و لباس سیپال امروز صبح ۱۴آبان با حضور چیا جبری مدیر جشنواره، خاتون شهبازی دبیر جشنواره و علاقهمندان حوزه مدولباس در خانه هنرمندان برگزار شد.
پذیرفته شدن ۲۷۰اثر
شهبازی در ابتدای این نشست درباره متفاوت بودن برگزاری این جشنواره و طرح و برنامهریزی، گفت: ۳هزار و ۸۳۵ اثر به جشنواره رسیده که از شهرهای گیلان، اراک، کرمانشاه، مشهد، شیراز و اصفهان بوده است که آثار الهامبخش هنر ایرانی و اقوام اصیل است که در قالب تولید ملی برای هنرمندان تعریف شده بود. او ادامه داد: چشمانداز کارآفرینی، تولید و توسعه در حوزه مد و لباس را در این جشنواره داریم، داوری جشنواره ۱۱ آبان انجام شد و به پایان رسید. سعی کردیم در چیدمان داوری از نقطهنظرات و دیدگاههای متفاوت بهره ببریم. در بخش داوری مد و لباس حدود ۵۰۰ اثر پذیرفته شده است، امیدواریم در اختتامیه جشنواره که در اواسط آذرماه برگزار میشود اتفاقات خوبی رقم بخورد.
دبیر جشنواره مدولباس سیپال در ادامه افزود: قصد داریم فرصتهایی را در ارتقای کار فعالان مدولباس فراهم آوریم تا استراتژی تولید ملی و استفاده از تولیدات داخل را در جشنواره پیادهسازی کنیم.
شهبازی گفت: ما داشتههای فرهنگی بالایی داریم در نتیجه برای رسیدن به جایگاهی که بخواهیم مدولباس را به علاقهمندان معرفی کنیم باید سعی کنیم آموزش علمی ببینیم و ما در جشنواره سیپال سعی کردیم با همافزایی صحیح و برگزاری کارگاههای علمی در ارتقای مد و لباس و تولیدات ملی کمک کنیم.
لباس اقوام ایرانی را بهخوبی بشناسیم
چیا جبری مدیر جشنواره سیپال درباره کیفیت آثار و توجه به آثار اقوام در جشنواره، گفت: با همه فراز و فرودهایی که عرصه مد و لباس دارد، احساس میکنم این عرصه نوپا است و باید در این زمینه فعالیتهایی زیادی داشته باشیم تا کسانی که کمالگرایانه نگاه میکنند باعث زدهشدن افراد جوان در این حوزه نشود. باید تلاش کنیم تا عرصه مدولباس را میان مردم جا بیاندازیم.
مدیر جشنواره سیپال افزود: بستر فرهنگی مد و لباس را با توجه به شرایط محدود اقتصادی و حمایت از کالای ایرانی به صورت اینترنتی برگزار کردیم که ارسال آثار برای هنرمندان آسانتر شود. این جشنواره با رویکردی جدید و آشنا با نگاه بهروز و الگوهای ایرانی استارت خورده است.
او به جدایی صنعت مدولباس با فضای آکادمیک اشاره کرد و گفت: متاسفانه دانشجویان ما آشنایی کامل با صنعت مدولباس ندارد و زمانیکه از دانشگاه فارغالتحصیل میشوند احساس مبهم به آنان دست میدهد. باید کاری کنیم که فضای آکادمیک را هم راستا با صنعت مدولباس قرار دهیم تا در آینده شاهد اتفاقات خوبی در این عرصه باشیم. جبری اظهار کرد: امیدواریم با برگزاری جشنواره سیپال مدولباس اقوام ایرانی در جامعه بیشتر شناخته شود و بتوانیم گام بلندی را در جهت پیشرفت این عرصه برداریم.
طراحی موضوعی مهم در حوزه مدولباس است باید به صورت علمی به آن بپردازیم
میترا تمجیدی داور جشنواره در ادامه نشست خبری، درباره کیفیت آثار رسیده گفت: به اعتقاد من طراحی لباس یک علم است و کسانی که میخواهند در این حوزه به صورت حرفهای فعالیت کنند باید دانش مدولباس را بهصورت آکادمیک آموزش ببینند. باید همه علاقهمندان به این علم احترام بگذارند تا به اسم طراحان لباس لطمه وارد نشود. آثاری هم که در جشنواره میبینیم سطح جشنواره سیپال بسیار بالاتر از محصولات رسیده به جشنواره است اما امیدواریم جشنواره سیپال بتواند راه خوبی را در حوزه مد ولباس باز کند.