مخاطب به هیچوجه سمت فیلمهای مبتذل نمیروند!
- شناسه خبر: 54113
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
هنرمندنیوز: مسعود اطیابی کارگردان سینما درخصوص سطح کیفی آثار و سینمای کمدی گفت: نظری که می خواهم بدهم درباره ی سینما به صورت کلی است. به نظرم می رسد که مقداری ابتذال و سخاوت در سینمای جدی ما در حال رشد است. سینمای کمدی خیلی کم تر به آسیب ابتذال و سخاوت دچار است اما ابتذالی که ارزش ها را به صورت جدی نمایش می دهند به خصوص در آثار تلویزیون و آثاری که دولت می سازد بیداد می کند، البته هنوز اثری از دولت جدید بیرون نیامده است که بخواهم قضاوت کنم اما در حوزه دینی و دفاع مقدس ابتذال خیلی شدیدی دیده می شود که آسیب زننده می باشد و اگر بخواهیم بحث سخیف بودن سینما را بررسی کنیم باید در آن حوزه نگرانی هایمان را مطرح کنیم و اقداماتی هم که انجام می شود آنقدر در آن زیاده روی و شعار در پیش است که تعبیری به ضد خودش می شود و بسیاری از مفاهیم ارزشیمان به ابتذال کشیده و از چشم میفتد واعتبارشان بین مردم از دست می رود.
او افزود: درحال حاضر نگرانی ما باید در این زمینه باشد، اگر در سینمای کمدی فیلمی سخیف هم باشد مخاطب از آن استقبال نمی کند، به دلیل اینکه فیلم های کمدی به همراه خانواده دیده می شود و من در سینمای کمدی جای نگرانی نمی بینم، وقتی فیلم های مبتذل در ژانری فروش ندارند مشخص است که مخاطب به هیچ وجه سمت فیلم های مبتذل نمی روند و حتی اگر رایگان هم به نمایش بگذارند دیده نمی شود، بیشترین نگرانی فیلم هایی هستند که با اسم فیلم های ارزشی و به خصوص دفاع مقدس در آن ها ابتذال رخ می دهد، به طور مثال عملکرد تلویزیون درباره ی سردار سلیمانی بسیار اثر منفی ای داشت، به دلیل اینکه وقتی در یک مفهوم ارزشمند زیاده روی و بیش از حد تکرار شود طبیعتا به ابتذال کشیده می شود
کارگردان فیلم «دینامیت» اظهار داشت: اگر نگران ابتذال هستیم باید در پی آن باشیم که جای درست آن را پیدا کنیم. سینمای کمدی خانواده محور و موثراست و باعث تحکیم خانواده و دور هم جمع کردن آن ها می شود و شادی و نشاط ایجاد می کند اینکه اگر کلماتی به کار برده می شود که بدآموزی هم ندارد نقد درستی نیست و اساسا ریشه ی خدمتی که سینمای کمدی به کشور می کند را می زند. در حالی که درحال حاضر نمود ابتذال در آثاری که مفاهیم ارزشی را نشان می دهد در هر حوزه و هر ژانری بسیار زیاد شده است و تاثیرات مخربش هم قابل مشاهده است تا جایی که مردم شاید ناخودآگاه به این ابتذال واکنش نشان دهند و شما فکر می کنید به آن ارزش و مفهوم ارزشمند واکنش نشان می دهند در حالی که این گونه نیست. رسانه های مجازی اذهان عمومی و به خصوص اذهان مدیریتی را به سمت یک نوع از سینما منحرف می کنند و سینمای کمدی که نیازمند کشور است را می خواهد نابود کنند
اطیابی ادامه داد: به طور مثال من در یکی از فیلم های ژانر اجتماعی در جشنواره فیلم فجر شمردم که واژه اشتباه کردم و اشتباه کردی به شکل بی ادبانه اش را ۱۷ بار تکرار کردند و یا سیگار کشیدن مردان و زنان به صورت مکرر در فیلم ها و از نظرم این ابتذال و سخاوت است، وقتی این مسائل در یک فیلم جدی تکرار می شود طبیعتا باعث آموزش های بد هم می شود. من نگران این هستم که مفاهیم ارزشی ما به خصوص در حوزه انقلابی و ملی به گونه ای نمایش داده شود که از چشم بیفتد و مخاطب حوصله تماشای یک کار ارزشمند را نداشته باشند.
کارگردان فیلم «انفرادی» در پایان گفت: چرا می خواهید سینمای کمدی را از بین ببرید به خاطر این که موثر است، نشاط می آورد، روابط خانواده ها را تحکیم می کند، علت این مخالفت چیست؟ باید به فیلم هایی که عرض کردم در آن از ناسزاها و حرف های زشت به صورت مکرر استفاده می شود حمله کنند و ابتذال و سخاوت را در آنجا پیدا کنند.
«سوگل امیری»