فیلم “فوریوزآ: رزم نامه مد مکس” در نخستین نمایش جهانی آن در فستیوال کن
- شناسه خبر: 75288
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
بدین گونه، “جرج میلر”، کارگردان، سناریو نویس و تهیه کننده استرالیائی، فیلم خود را، در روز ۱۵ مه، پس از نه سال، در بخش برون از مسابقه، به نمایش می گذارد. در این دنباله ی رزم نامه های “مد مکس” ، “آنیا تیلور جوی”، “کریس همسورث” و ” تام بورکی” هنرنمائی می کنند.
پس از “مد مکس” در سال ۱۹۷۹، “مد مکس ۲: چالش” در سال ۱۹۸۱، “مد مکس: فراسوی گنبد تندر و آذرخش” در سال ۱۹۸۵ و “مد مکس : جاده خشم ” در سال ۲۰۱۵، “جرج میلر”، با آفریدن فیلم “فوریوزآ : رزم نامه مد مکس” توانسته در ۵ اپیزود و طی پنج دهه، یک اسطوره ی هشدار دهنده بسازد. اسطوره ای که از درهم فروپاشی جامعه ها و محیط زیست سخن می گوید. این درحالی است که این آینده نگری هیچ گاه این چنین با وافعیتی که با آن روبرو شده ایم همخوانی پیدا نکرده است.
این اسطوره، که در آغاز در سرزمین پهناور و بخش های برهنه استرالیا ساخته شده بود، به گونه ای وسترن های آمریکائی را به یاد می آورد. ماجراهائی که همراه با سرعت و جابجائی های بسیار در دنیائی خیالی و تاریک رخ می دهند. ماجراهائی که هم سرشار از انرژی برای زنده ماندن و هم رفتن به آن دنیا هستند. این ضرب آهنگ یه خودی خود سبب تراوش آدرنالین زیادی در بیننده می شود.
در “فوریوزآ: رزم نامه مد مکس”، “جرج میلر” به گذشته “فوریوزآ”، قهرمان اپیزود “مد مکس: جاده خشم” (برنده شش جایزه اسکارسال ۲۰۱۶ )، باز می گردد. در این فیلم، “آنیا تیلور جوی” (فوریوزآ) تلاش بر این دارد که برای رفتن به خانه خود، از سدهائی که به وسیله شماری از دسته های مسلح برپا شده، بگذرد.
او پیش تر، از چند مادری که در “سرزمین” سبز داشت، توسط یک باند موتور سوار خشن به رهبری “دمنتوس” ربوده می شود. اما به هنگام عبور از سرزمین های ویران شده، این ها به دژی می رسند که “ایمورتان جو” بر آن حکمروائی می کند. برخورد و مبارزه میان دو سر دسته خودکامه، یه “فوریوزآ” امکان می دهد که برای یافتن راه خود به سوی سرزمینش با شماری چالش کنار آید.
“جرج میلر” می گوید که فکر ساختن این فیلم از ده سال پیش در سرش بوده و اکنون بسیار خشنود است که به فستیوال کن باز می گرد چون این فستیوال بهترین جا برای دیدن فیلمش همراه با تماشاگرانی است که از همه جای دنیا می آیند.
“جرج میلر”، که افزون بر فیلم های پایان دنیائی، فیلم هائی چون “بچه” (۱۹۹۵) و “خوش پا” (۲۰۰۶) را برای تماشاگران خردسال ساخته است، دو بار عضو هیات داوران این جشنواره بوده سپس در جامه رئیش هیات داوران فستیوال کن در سال ۲۰۱۶ به آن بازگشته است. او در سال ۲۰۲۲، فیلم “سه هزار سال در انتظار تو” را به این فستیوال روانه کرد که در بخش برون از مسابقه نمایش داده شد.
فستیوال کن از روز ۱۴ تا ۲۵ مه برگزار خواهد شد.
«شهلا رستمی»