هنر از آغاز زندگی انسان تا همیشه بوده و خواهد بود
- شناسه خبر: 27747
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
هنرمندنیوز: سمیه ولیان سال ۱۳۶۱ در تهران متولد شد و تحصیلات تخصصی خود در رشته نقاشی را از مقطع هنرستان و سپس دوره کاردانی و کارشناسی ادامه داد و پس از آن با مدرک کارشناسی ارشد پژوهش هنر فارغ التحصیل شد . فعالیت های هنری سمیه ولیان ۲۱ سال است که ادامه دارد. وی هنرآموز و مدرس دروس تخصصی هنرهای تجسمی از سال ۱۳۸۱ است و تاکنون مولف کتابهای «نقاشی اجتماعی ایران و جهان» و «سیر مفهومی و تطور مبانی نشانه شناسی در هنر نقاشی» بوده؛همچنین از فعالیت های این هنرمند پر تلاش و تاثیرگذار می توان به داوری مسابقات و جشنواره های هنرهای تجسمی استانی، ملی و بین المللی از سال ۸۳ تاکنون؛ عضو شورای سیاست گذاری و داور جشنواره ملی فیلم، عکس و پوستر صنعت بیمه سال ۹۹؛ شرکت در بیش از ۷۰ نمایشگاه گروهی در ایران، ایتالیا، کانادا و ترکیه؛ برگزاری ۱۰ نمایشگاه انفرادی؛ برپایی بیش از ۳۰ ورک شاپ تخصصی نقاشی؛ همکاری در برگزاری بیست و ششمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران در ایلام مرداد ۹۸؛ کیوریتور بیش از ۱۰ نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی در ایران، کانادا و ترکیه؛ همکاری در برگزاری چهارمین جشنواره سراسری دانشجویی ژکال فروردین ۹۸؛ همکاری در برگزاری جشنواره مجسمه های نمکی در نهبندان فروردین ۹۸؛ مدیر برگزاری بیش از ۱۰۰ برنامه هنری؛ برگزاری جشنواره نقاشی شهروند پرتره در رامسر و تهران ۹۸؛ برگزاری «۴۰ نمایشگاه-۴۰ شهر» از برنامه های یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر زمستان ۹۷؛ اشاره نمود.
ولیان درباره نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «انسان سال صفر» گفت: انسان سال صفر، انسانی است، متأثر از دنیای مبتلا به ویروس کرونا که این شرایط در مرحله نخست سبب شد هنرمندان به فردیت خودشان بیشتر توجه کنند، به تنهاییشان، به فاصلهها.
دیگر اینکه هنرمندان با توجه به محدودیتها و جهان بینیِ متفاوتی که بدست آمد، توانستند آثار تازهای بیافرینند.
وی افزود: انسان موجودی است که به آگاهی میرسد (خودشناسی وجهان بینی)، میآفریند (خود را و جهان را)، تعصب میورزد، میپرستد، انتظار میکشد و همیشه جویای مطلق است.
بیرون ز تو نیست هرچه در عالم هست در خود بطلب هر آنچه خواهی که تویی (مولانا)
نیاز انسان امروز به هنر از جمله نیازهای است که احتیاج به استدلال ندارد.
ولیان با بیان اینکه بشر در طول تاریخ حیات اجتماعیش هیچ وقت بدون هنر زندگی نکرده و هنر از آغاز زندگی تا به امروز همچنان با او بوده و خواهد بود، افزود: آثاری که در مجموعه حاضر به نمایش درآمده، توسط اساتید و هنرمندانی پدید آمده که تجربیات و احساسات خود از دوران محدودیتهای اجتماعی به شکلهای مختلف به تصویر کشیدهاند. این آثار نشاندهنده نحوه مواجهه هنرمندان با شرایط بحرانی و همچنین نوع واکنش انسانها به این شرایط است. آثاری که در دوران شیوع کرونا خلق شده است از تجربه هنرمندان به بررسی وضعیتی پرداخته که انسان ها را در موقعیتی تقریباً یکسان قرار داده و احساساتی مانند ترس، تنهایی، انزوا و امید به آینده در آنها دیده میشود.
او درباره آثار نمایشگاه حاضر گفت: از لابلای رنگ و فرم های این آثار، تلاش های هنرمندانی هویداست که دغدغه شان آرامش روح و جان انسان ها، آن هم با لطیف ترین ابزار های هنری است.
نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی اخیر خانم ولیان که کیوریتوری آن را بر عهده داشتند با عنوان «انسان سال صفر» با حضور ۶۰ اثر از ۴۰ هنرمند در روز جمعه ۱۱ تیر ماه ۱۴۰۰ آغاز و تا ۲۲ تیرماه ادامه داشت. اساتید و هنرمندان شرکت کننده در این نمایشگاه به شرح ذیل است:
- کامبیز درم بخش
- احمد خلیلی فرد
- احمد وکیلی
- مرتضی گودرزی دیباج
- شمس اله ساعدی
- جمال رحمتی
- مهدی طالعی نیا
- بهنام ولدوند
- آرش لاهیجی
- لیدا پولکی
- حانیه سادات اسماعیلی
- امیر اصغرزاده
- سارا آزموده
- آزیتا آیتی زاده
- آنیسا آیتی زاده
- پانته آ بغدادی
- پریسا پگاه
- صبرینه توپچی
- الهه حسن پور
- نیره حسن پور
- الناز خلیل زاده منیری
- احسان سلگی
- عرفان سمیعی
- سحر سهیلی لیراوی
- بیژن شفیقی شهری
- نازنین صاحبی
- سونیا صادقی
- زهرا علیزاده
- نسرین قربانی شریف
- مریم متحدی
- بی تا محبتی
- عطیه محبی
- شیرین معیا
- هنگامه نجارباشی
- حسین نواب
- حسین نوروزی
- سمیه ولیان
- ستایش یحیوی تفرشی
- کیوریتور: سمیه ولیان