خبرسازی به سبک دارابی و فاطمی
وعدههای پوچ درباره مفاخر ایران!
- شناسه خبر: 26866
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
هنرمندنیوز: خبر ساخت سریالی با مضمون ادیبان نامآور ایرانی برای هر ایرانی مایه مسرت و خشنودی است، اسفندماه سال ۹۶ نخستین نشست خبری پروژه عظیم سریال ۹۰ قسمتی مفاخر ایرانی برگزار شد و در میان اهالی هنر و ادب دوستان ولوله ای برپا شد که این سریال نقطه قوت ادبیات و ادبیات نمایشی خواهد بود. اردیبهشتماه ۱۳۹۷ نشست گروه پژوهش مجموعه خورشیدهای سهگانه در شیراز برگزار شد. در این نشست استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز، کاووس حسنلی به عنوان مدیر گروه پژوهشی این پروژه اعلام کرد که از دل این سریال دستکم ده اثر پژوهشی رده اول حاصل خواهد شد؛ افزون بر این تولید نرمافزار پژوهشی خورشیدهای سهگانه نیز از دیگر نوآوریها در ساخت این سریال قلمداد شد.
در همین زمان علی دارابی معاون استانهای صدا و سیما در گفتوگویی درباره سریال خورشیدهای سهگانه ابراز کرد: سرمایه گذار می خواهد این سریال فقط در فارس ساخته شود تا به هنرمندان بومی آن توجه شود و سه شرط هم گذاشته است؛ اول اینکه کارگردان درجه یک تولید کار را بر عهده بگیرد که ما برای این منظور با مسعود جعفری جوزانی صحبت هایی داشته ایم، دوم اینکه از هریک از این اپیزودها یک فیلم سینمایی دربیاید که بتوان آن را در دنیا نمایش داد و سوم اینکه در بخش عمده سریال از خود هنرمندان بومی استان فارس استفاده شود؛ بنابراین، با اعلام این گفت و گو نام مسعود جعفری جوزانی نیز به عنوان کارگردانی که این مجموعه را خواهد ساخت بر سر زبانها افتاد.
بعدها در خبرها آمد حسینی که سرمایهگذار فیلم مولانا نیز هست، از ژان کلود کریر نویسنده این فیلم به عنوان یکی از گزینههای احتمالی نویسندگی سریال خورشیدهای سهگانه یاد کرد. اما امروز خبری از این پروژه به این وسعت که کام ایرانیان را شیرین کرده بود، نیست . علی دارابی که روزی بر فعالیت این پروژه با گفت و گو درباره آن صحه گذاشت امروز چه پاسخی برای این تاخیر حداقل سه سال دارد؟ چرا وقتی امکان چنین کاری فراهم نیست و زیرساختی برای تولید چنین اثر فاخری در استان فارس وجود ندارد مدیرکل استان ها با صحبت درباره آن به کار پروژه صحه گذاشت اما امروز هیچ… گویا تنها در آن مقطع نیاز به پروپاگاند تبلیغاتی آن هم با وجهه بی نظیر شاعران بی بدیل فرهنگ و هنر کشوربرای مدیرکل استان ها و استان فارس بوده است. درحالی که عملکرد اقای دارابی و فاطمی را می توان در ساخت اثاری چون ” معمای شاه” همچنین اخیرا سریال های ” دخترم نرگس” و “آخرین صبح دم” که زندگی شهید هسته ای عزیزمان مجید شهریاری را دستمایه سریالی ناتوان و ضعیف کرد و این قهرمان ملی _میهنی با بی درایتی در ساخت اثری نمایشی کم توان، به هدر رفت که می توانست اثری بی بدیل باشد .
از این دست اخبار در این حوزه کم نیست علی دارابی معاون امور استانهای صداوسیما درباره پرداختن به گیلان گفته بود که “ما اگر بخواهیم تاریخ ایران را بنویسیم باید از تاریخ گیلان آغاز کنیم و هرچه بخواهیم از ایران یاد کنیم ریشه و اساس آن به گیلان برمیگردد. ما برای اولین بار در تاریخ صداوسیما، سریال ۳۰۰ قسمتی را در راستای شناسایی توانمندی مردمان و استان گیلان رقم خواهیم زد که این امر در طول تاریخ صداوسیما بیسابقه است. ما امروز نسل سوم و چهارم انقلاب که فرزندان ما هستند و مسئولیت اداره کشور را بر عهده گرفتهاند باید با شناخت کامل وارد میدان شوند”
در ۱۰ اردیبهشت ماه ۹۷ نیز تاکید کرد: سریالهایی که در سیمای استانها تولید میشود، دو دسته هستند، دسته اول کاملا بومی و مطابق با فرهنگ هر استان است که طبیعتا فقط مناسب پخش از شبکه همان استان است. دسته دوم سریالهایی که با حمایت سیمای مرکزی و با تشکیل کارگروهی میان سیمای استانها و سیمای مرکزی تولید میشود؛ به عنوان مثال در همین کارگروه مشخص میشود که سریال «سَنجرخان» که هماکنون در مرکز کردستان در حال تولید است، در کدام شبکه سراسری سیما راهی آنتن میشود. او همچنین درباره سریال ۳۰۰ قسمتی «مادر سوجان» به کارگردانی فریدون حسنپور و وقفهای که در پیشتولید آن ایجاد شد، اظهار کرد: علت این بود که آن زمان آقای فریدون حسنپور مشغول سریالی در شبکه دو سیما بودند که اتفاقا این روزها در حال پخش است. اما در حال حاضر مرحله پیشتولید سریال ۳۰۰ قسمتی از سر گرفته شده، سیناپس ۵۰ قسمت از سریال آماده و ۱۴ قسمت از فیلمنامه نیز نوشته شده است. طبق برنامهریزیها قرار است تولید این مجموعه از مهر ماه آغاز شود. این کار فصلبندی شده است و ۵۰ قسمت آن در قالب فصل اول راهی آنتن میشود.
بعد از اعلام معاون امور استان های صدا و سیما خبرها درباره این سریال منتشر شد که این سریال قرار است در شش فاز ۵۰ قسمتی ساخته شود، با نام موقت «مادر سوجان» در حال حاضر مراحل تحقیق و نگارش خود را پشت سر میگذارد و فریدون حسنپور نگارش فاز اول این فیلمنامه را در ۵۰ قسمت به پایان رسانیده است و به دلیل تعداد بالای قسمتهای آن ساخت آن چندین سال طول میکشد. بنابراین معاونت امور استانها کمیتهای در سیمای استانها برای این سریال تشکیل داده است که در حال بررسی موارد مربوط به سریال هستند تا به بهترین شکل ممکن «مادر سوجان» به تولید برسد.
از سال ۹۷ تا به امروز سه سال فرصت پیشبرد این اهداف که آقای دارابی درصحبت هایشان به آن اشاره داشتند می گذرد فرصتی که تقریبا کار پروژه ها وامید مخاطبان برای دیدن این آثار پرافتخار را به یاس تبدیل کرده است. هیچ برنامه ای برای انجام پروژه ها صورت نگرفته، که اگر غیر از این بود تا کنون در بوق و کرنای تبلیغاتی کرده بودند.
با این اوصاف بهتر است بگوییم معاونت امور استان های صدا و سیما در ارایه اخبار یک سندرم ناشناخته دارند و به جای فراهم آوردن زیرساخت مناسب برای عملیاتی اجرایی کردن این نوع کارها تنها به اطلاع رسانی درباره آن بسنده می کنند. شاید فراموش کردند که امور استان ها چه راهبردی در صدا و سیما دنبال می کنند و ایشان دیگر در پست های معاون سیما و قائم مقام رئیس سازمان حضور ندارند!