زنگ آغاز جشنواره تآترو هنرهای گوناگون شهر” آوینیون”، یکی از مهم ترین رخدادهای هنری فرانسه، دوباره زده شد
- شناسه خبر: 27173
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
هنرمندنیوز: این در حالی است که هنرمندان گوناگون وبه ویژه هنر تآتر از بیکاری و پیامد های ناشی از آن جانشان به لبشان رسیده بود و می خواستند، به هر گونه که شده، در صحنه های مختلف به روی آنها باز شود.
امسال، این جشنواره ۷۵ مین برگزاری خود را ، در روز ۵ ژوئیه، با نمایش “باغ آلبالو”، اثر آنتون چخوف و با میزآنس “تیاگو رودریگز”، کارگردان پرتغالی، آغاز کرد. در این نمایش، “ایزابل هوپر”، هنرپیشه فرانسوی، نقش اول را بازی می کند که شاید اگر آوازه ای نداشت، این نقش را به او نمی سپردند.
این نمایش در برابر ۲۰۰۰ نفری که گواهی واکس کوبی یا تست منفی کرونا را داشتند، اجراگردید. تماشاگرانی که در آغاز و به دلیل شادمانی از برگزاری دوباره فستیوال کف زدند، اما دو ساعت ونیم بعد، از این خوش آمد چندان خبری نبود.
در واقع میزان انتظار از این نمایش بالا بود چرا که نمایشنامه “باغ آلبالو” ماجرای دگرگونی دو دنیا را بیان می کند : دنیای پیشین و دنیای تازه. برداشتی که بسیار با این دوران کرونا زده هم خوانی دارد و از آن بسیار استفاده می شود. در “باغ آلبالو”، آخرین اثر “چخوف” ، که می رفت در پی بیماری سل بمیرد، نوید انقلاب روسیه و بالا رفتن پائین نشینان اجتماع از پله های نردبان اجتماعی داده می شود.
گفتنی است که ریاست این فستیوال، از سال آینده به همین کارگردان سپرده شده است.
فستیوال “آوینینون” در دو بخش “این” (درون) و “آف” (بیرون) که همه ساله بیش از هزار نمایش ارائه می کند، امسال نیز در بخش “اف” حدود هزار برنامه ارائه خواهد نمود. شمار رخداد ها در این بخش در مجموع ۱۰۷۰ است که این میزان نسبت به سال ۲۰۱۹، که ۱۶۰۰ رخداد بود، تقریبا یک سوم کاهش نشان می دهد.
۴۷ نمایش در بخش “این” (که ۳۱۷ بار اجرا خواهند گردید) ، ۲ نمایشگاه، ۴۱ بازخوانی متن، ۷۲ برنامه گفتگو و دیدار پیش بینی شده است.
در بخش “آف”، ۷۵۲ گروه فرانسوی و ۶۶ گروه خارجی در ۱۱۶ مکان گوناگون، ۹۲۳ آفرینش خود را ارائه خواهند داشت .
کفتنی است که فستیوال آوینیون، در بخش “این”، بخش رسمی خود، از سال ۲۰۰۴ به این سو، همه ساله، یک هنرمند را برای پیاده کردن برنامه ویژه آن سال شریک خود می کند و بیشتر نمایش ها و آثاری را به اجرا در می آورد که به سلیقه آنها برگزیده شده اند یا برخی از آنها در جریان فستیوال آفریده می شوند.
شایسته گفتن است که از سال ۱۹۶۴ به این سو، “ژان ویلار” بر آن شد که درهای فستیوال را به روی هنرهای دیگر بگشاید. از این رو، رقض وسینما را هم به آن افزود و از کارگردانان سینما هم برای طراحی صحنه دعوت به عمل آورد. او به شمار مکان های نمایش در شهر افزود و مدت این رخداد هنری را به چهار هفته افزایش داد. پس از مرگ “ژان ویلار” در سال ۱۹۷۱، جانشین وی “پل پوو” نیز بخش های دیگری چون آفرینش های موسیقی، تآتر کودکان، شعر و کتاب خوانی ، جلسات بحث.. را به آن افزود.
ایران در سال ۱۹۹۱، میهمان ویژه این فستیوال بود و هنرمندان مهم موسیقی محلی وسنتی این کشور، از جمله حاج قربان سلیمانی ، در این رخداد هنرنمائی کردند.
به هررو، امسال نیز میزان دلبستگی به این فستیوال چهره می نماید و فروش بلیط از راه اینترنت از میزان فروش در سال ۲۰۱۹ نیز فراتر رفته است. از فاصله تعیین شده به دلیل کروناخبری نخواهد بود اما همه می بایستی گواهی واکسن کوبی و یا پاسپورت بهداشتی داشته باشند.
“شهلا رستمی”