رضا طریقت: هنرجو باید اساتید با تجربه و آموزشگاه های معتبر را انتخاب کند
- شناسه خبر: 37395
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۵۵

هنرمندنیوز: چرا سازهای ویولن و کمانچه را برای فعالیت در موسیقی انتخاب کرده اید؟
از پنج سالگی با سازهای ویولن و پیانو آشنا شدم و از اواخر دوره راهنمایی به ساز کمانچه علاقه مند شدم..
در رابطه با تدریس، خروجی این کلاسها و آموزشگاها چقدر موفقیت آمیز است؟
به نظر من انتخاب آموزشگاه باید با دقت انجام شود، اتفاقی که برای خود من افتاد، متاسفانه دو یا سه جلسه ساز کمانچه را با استادی کم تجربه شروع کردم و بعدش با رفتن به کلاس استاد کامکار متوجه به اشتباهات تدریس استاد قبلی شدم، هنرجو اگر با دقت اساتید با تجربه و آموزشگاه معتبر را انتخاب کند به روند خوب و پیشرفت خوب می رسد.
مافیا چقدر در این آموزشگاها و کلا موسیقی ما وجود دارد؟
فکر کنم بحث از مافیا گذشته است، همه اطلاع کنسرت ها در اختیار یک یا دو شرکت موسیقی است، برای آلبوم موسیقی اصیل فقط تعداد محدودی از خواننده مراجعه می شود و نقش آهنگساز و نوازنده کلا در آلبوم ها محو شده و کارها خواننده محور هستند، در مورد آموزشگاه ها هم که با رشد قارچی مواجه هستیم، هر نهادی به خودش اجازه می دهد مجوز آموزشگاه صادر کند، از یک طرف فرهنگ و ارشاد اسلامی از یک طرف سازمان فرهنگی هنری شهرداری از یک طرف سازمان فنی حرفه ای همگی متولی صدور مجوز تاسیس آموزشگاه هستند ولی هیچ نظارتی بر کار آموزشگاه ها ندارند.
تجربه نوازندگی در سینما و فیلم را هم داشته اید، راجع به آن صحبت کنید.
بله در زمینه نوازندگی در فیلم افتخار همکاری با تعدادی از آهنگسازان را داشته ام که بیشترین همکاری با دوست و استاد عزیزم محمد احمدی بوده که تا امروز بیشتر از ده فیلم و سریال را با ایشان کار کرده ام.
آیا موسیقی سنتی ما و بعد از آن تلفیقی به یکنواختی رسیده است؟
به دیدگاه مخاطب و آهنگساز بستگی دارد، اول اینکه به نظر من کلمه سنتی به سنت پیوسته و بهتر این است که بگوییم موسیقی اصیل ایرانی چون این کلمه محدودیت ها را از خواننده و نوازنده برمی دارد و امروزه ما نوازنده هایی را داریم که با ساز ایرانی در سطح دنیا مطرح هستند.
موسیقی کجای زندگی شما قرار دارد؟
موسیقی حرفه و شغل من است، در خانواده ای بوده ام که این حرفه به صورت موروثی در آن جریان داشته و همه خانواده ی من تحصیل کرده در این حرفه هستند و همیشه در تلاش بوده اند که من پیش بهترین اساتید کار کنم، متود خوب را آموزش ببینم و الان هم به شاگردانم انتقال بدهم.
سختی ها و شیرینی های این حرفه چیست؟
سختی های این حرفه به نظر من پیدا کردن یک استاد خوب و درک صحیح و بهره مندی مفید از محضر اساتید است ولی وقتی در این رشته با سواد رشد کنید و تکنیک نوازندگی و علم موسیقی راو پیدا کنید تمام سختی های راه برای شما تبدیل به خاطرات شیرین می شود.
یک اتفاق ایده آل برای شما در حوزه موسیقی چه می تواند باشد؟
نظارت از روی کار ها برداشته شود و یا نظارت توسط افراد متخصص انجام شود.
حرف پایانی برای مخاطبان هنرمند و از برنامه های پیش رو صحبت کنید.
از مخاطبان خوب نشریه هنرمند می خواهم که با وسواس و مطالعه صحیح نسبت به انتخاب معلم متخصص اقدام کنند و گول کلاه برداری های اینستاگرام و مدرسهایی که در آموزشگاه ها یک تنه چندین ساز را درس می دهند و هدفی غیر از سر کیسه کردن ندارند را نخورند، تمرین هایی را با پدرم و گروه طریقت شروع کرده ام امیدوارم با پایان یافتن این بیماری منحوس بتوانیم تور کنسرت ها را شروع کنیم و الان هم در حال ضبط آلبوم جدید هستم که امیدوارم تا سال آینده وارد بازار موسیقی بشود.
عباسعلی اسکتی