دوسالانه بین المللی معماری شهر ونیز و “محله های” ازبکستان
- شناسه خبر: 26498
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
هنرمندنیوز: موضوع برگزیده برای این پاویلیون، چگونگی ساختار “محله های” این کشور است تا بازدید کنندگان بتوانند با سبک زندگی مردم ازبکستان و زندگی شهری آنها آشنا شوند.
“سعیده میرزایو یوآ”، معاون شورای کانون پرورش هنر و فرهنگ ازبکستان، در مورد گزینش این پدیده شهری، یعنی “محله”، می گوید :این پدیده معماری و اجتماعی درنوع خود تک است زیرا هم زندگی اجتماعی سنتی و هم شکل اداره آن را نشان می دهد.
در تعریف تاریخی آن، زندگی اجتماعی ازبک ها در چارچوب زندگی آنان در محله هایشان در نظر گرفته شده است. محله هائی که به نسبت هر منطقه و آب وهوای گونه گون کشور شکل گرفته اند. در آغاز ، البته ، محله ها در پی اجتماعات خانواده ها شکل گرفتند. سپس با محله های دیگر، از راه ازدواج ها، سوگواری ها و دیگر رخدادهای ویژه یک جامعه انسانی، در هم آمیختند.
هم اکنون حدود ۱۰۰۰۰ محله در ازبکستان وجود دارد که هر کدام دارای ۲۰۰۰ نفر جمعیت است. در این محله ها، مذهب ها، زبان ها، فرهنگ ها و ملیت ها در کنار یکدیگر زندگی می کنند. از این روست که ازبک ها می خواهند این پدیده را به همه جهانیان بشناسانند و حتا به اروپائیان نشان دهند چگونه افرادی که با یکدیگر فرق دارند، می توانند در آرامش و صلح در کنار یکدیگر به سر برند.
این دیدگاه هم چنین موضوع یکی دیگر از بخش های نمایشگاه است که زیر عنوان، “چگونه با یکدیگر خواهیم زیست ؟” ، توسط آرشیتکت لبنانی، هاشم سرکیس، ارائه شده است .
نمایشگاه “محله”، از راه استفاده از یک اپلیکیشن سه بعدی در ابعاد طبیعی و ستونهای فولادی زرد رنگ، به بازدید کنندگان این حس را می دهد که وارد یکی از این محله ها شده اند.
این ساختار همراه است با ۱۲ عکس و پخش صداهای برداشته شده از زندگی روزمره “محله”.
کیوریتر نمایشگاه، “کریستوف گانتن باین” می گوید : “محله” به ما یاد می دهد که چگونه زندگی و معماری با یکدیگر عجین شده اند . اما با تغییر سبک زندگی، فشار اقتصادی و نبود زیر ساختار، ” محله ها” در خطر از میان رفتن قرار گرفته اند. یک چنین نمایشگاهی می تواند به ثبت این جنبه از زندگی ازبک ها کمک کند و درسی برای دانشجویانی باشد که برای بر پاساختن آن تلاش کردند.
این طرح، طرح زیبائی است که از زیستگاه و اجتماعات مردمی سخن می گوید.
“شهلا رستمی”