چه فیلمهایی میتوانند به فستیوال کن راه یابند؟
- شناسه خبر: 23048
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۸:۴۰

هنرمندنیوز: گر چه دست اندرکاران فستیوال و از جمله رئیس آن “تییری فرمو”، از چندی پیش با امیدواری بسیار بر برگزاری این فستیوال پر اهمیت پافشاری می کنند، تغییر روز برگزاری کنفرانس مطبوعاتی و اعلام نام فیلم ها، از روز ۲۷ مه به سوم ژوئن، تردیدهائی را به وجود آورد، اما رسانه آمریکائی “ورایتی” علت آن را شمار چشمگیر فیلم های رسیده به کن دانست.
از این رو پیش بینی می شود که شمار فیلم های برگزیده، به ویژه در بخش اصلی، افزایش یابد.
رسانه “ورایتی” که همواره زودتر از دیگران در جریان خبرهای ناب قرار می گیرد، از این فراتر رفته، به برخی از فیلم هائی اشاره می کند که می توانند در بخش ماسبقه ای شرکت داشته باشند.
البته نمایش فیلم “آنت”، ساخته “لئوس کاراکس”، در مراسم گشایش فستیوال و نیز “بنه دتا”، ساخته “پل ورهوون” (در سال ۲۰۱۹ و برگزیده در سال ۲۰۲۰)، پیش تر اعلام شده بود، اما ورایتی از “المپیاد” آخرین فیلم “ژاک اودیار”، “روز پرچم”، ساخته “شان پن” با حضور فرزندانش، “دیلان” و “هوپر”، “قدرت سگ”، ساخته “جین کمپیون” و تهیه شده توسط نتفلیکس، “فهرمان”، آخرین فیلم اصغر فرهادی، “سه پیانو”، ساخته “نانی مورتی”، “در زمان حیاتش”، ساخته “امانوئل برکو”، “جزیره برگمن”، ساخته “میا هانسن لوو” و “سرماخوردگی پتروف” ساخته “کیریل سربره نیکف” نام می برد. فیلم هائی که کارگردانانشان همگی پیش تر به فستیوال کن آمده اند.
البته “ورایتی” تنها رسانه ای نیست که چنین پیش بینی ای کرده باشد. هفته نامه “انروکوپتیبل” فیلم های دیگری را به این فهرست افزوده که در میان آنها نام “تقسیم به سبک فرانسوی”، ساخته ” وس آندرسن”، ” دفترجه خاطرات توآ”، ساخته “میگل گومز” و “مورین فزندرو”، “جلوی چشمت”، ساخته “هونگ سانگ سو”، “آتش”، ساخته “کلر دونی”، “مثلث غم”، ساخته “روبن استلوند” (برنده نخل طل در سال ۲۰۱۷ برای فیلم میدان)، “ولوت آندرگراند”، ساخته “تاد هینز”، “زانوی عهد”، ساخته “نداو لاپید”، “اونودا، ۱۰٫۰۰۰ شب در جنگل”، ساخته “آرتور حراری”، “مکبث”، ساخته “جوئل کوئن”، “نفوذی”، ساخته “تییری دو پرتی”، ” یادبود” ساخته “آپیچات پونگ ویراستاکول” و دو سه فیلم دیگر فرانسوی..

اسپایک لی
اگر این پیش بینی های “ورایتی” و “انروکوپتیبل” و شماری دیگر درست باشد، هیات داوران فستیوال، به ریاست “اسپایک لی”، که سال گذشته نیز قرار بود ریاست این هیات را بر عهده داشته باشد و پذیرفت که این دعوت به امسال منتقل گردد، فیلم های خوبی را برای داوری خواهند دید. گر چه در گذشته دیدیم که نام و آوازه سینماگران هیچ تضمینی برای یک فیلم خوب نمی تواند باشد، به ویژه کسانی چون “وودی آلن” و “برناردو برتو لوچی” (پیش از مرگش)، پیر شده بودند و دیگر ظاهرآ اراده ای برای ثابت کردن توانائی خود به عنوان کارگردان نداشتند. از این رو ما بر پرده سینما نگاره های رویاهای ناگفتنی کسانی را می دیدیم که خود را رها کرده بودند.
حال باید دید آیا ستارگان مهم به فستیوال خواهند آمد یا نه؟ دیگر این که برای دیدن شمار بالای فیلم ها، با در نظر گرقتن شمار کم سئانس ها و کاهش شمار تماشاگران در سالن، پرهیز از بستن صف، جمع شدن در یک جا و لزوم رزرو کردن جا، چگونه خبرنگاران و دیگران خواهند توانست به اندازه گذشته فیلم بینند و این سو و آن سو بروند؟
حال اگر شماری از خبرنگاران دل به دریا زده و یا توانائی مالی لازم را داشته باشند، چگونه خواهند توانست جای مناسبی برای سکونت بیابند؟ چون ماه ژوئیه فصل تعطیلات در فرانسه است و فرانسویان خود به شهرهای ساحلی مدیترانه یورش می آورند.
بازهم باید دید که ویروس چه خواب تازه ای برای همه خواهد دید و آیا واکسن کوبی ما را از چنگال انواع جهش یافته آن نجات خواهد داد؟
- شهلا رستمی