تیزهوشی که قهوه اش آرامش نمی دهد
- شناسه خبر: 86084
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
در این مقطع زمانی از این جهت که انواع آثار شبکه نمایشی خانگی را ژانر جنایی، معمایی، اکشن و دلهره آور فرا گرفته و فیلم ها مشابه و کپی کاری از روی آثار موفق و مخاطب پسند خارجی و داخلی است وجود اثری در ژانر کمدی که می خواهد مردم شاد و حالشان خوب باشد متفاوت، جسورانه و حائز اهمیت است.
در چنین شرایطی وقتی انتظارها نیز بالقوه از سازنده بالا باشد و به عبارتی روی کاغذ مخاطبان منتظر برگ برنده باشند کار برای فیلمساز سخت می شود.
مهران مدیری که پیش از این آثاری چون “قهوه تلخ”، “ویلای من”، “شوخی کردم”، “گنج مظفر”، “اسکار” و “گل یا پوچ” را در شبکه نمایش خانگی برای مخاطب ساخته، این بار با “قهوه پدری” کاری سخت را برای مخاطب بر عهده دارد.
قصه امیر برادران درباره جهانگیر شخصیتی فرهنگی و کتابفروش است که به جهت اجاره بالای کتابفروشی قادر به ادامه این کسب و پیشه نیست و برای حل مشکل با راهنمایی فردی به نام اون با بازی مهران مدیری وارد تجارت قهوه شده و چون قهوه با افت قیمت روبرو می شود ورشکست شده و با پیشنهاد “اون” اقدام به طرحی برای سرقت از بانک همسرش می کند.
سریال “قهوه پدری” از همان ابتدا شخصت هایی در خود دارد که به معنای واقعی کلمه اغراق شده هستند یعنی به عبارتی ساده باید بگوییم به شدت تیپ هستند و این تیپ بودن به شدت در ذوق مخاطب می زند. از شخصیت بیتا سحرخیز و سام درخشانی گرفته تا شخصیت اون با آبنبات چوبی در دهان.
قصه سریال جدید مدیری بیشتر براساس دیالوگ ها، شوخی های کلامی و تا حدودی شاید موقعیت جلو می رود و نمی توان گفت از قصه ای که مخاطب را با خود همراه کند برخوردار است، حتی سریال دارای پلان های طولانی مدت است و مخاطب با این شرایط از شروع قسمت اول روبرو بود.
البته نباید از هوش مهران مدیری در طنز که همواره در ساخت آثار و عناصر موجود در اثر در قالب اجرا به شدت پیام منتقل می کند و این مفاهیم حتی با گذشت سال ها نیز در حال انتشار هستند، غافل بود. هوشی که قطعا در ساخت “قهوه پدری” به شدت دیده می شود، از عناصر تصویری متضاد در اجرا تا مفاهیم متناقض که در بازی شخصیت ها به ویزه شخصیت “اون” به مخاطب منتقل می شود. حتی می توانیم بگوییم اسم قبلی اثر نیز که با آن موافقت نشد مفهومی در خود دارد که شاید به نقش اون در قسمت های بعدی مربوط می شود.
شاید نقطه قوت سریال قهوه پدری در بازی را باید حامد وکیلی بدانیم. هنر پیشه ای که قطعا در دیده شدن بیشتر اثر نزد مخاطب موفق بوده است.وکیلی پیش از این نشان داد که داتا کمدین است و با نقشهایی که تا کنون ایفا کرده نیز در دیده شدن آثار موفق بوده است. این بار این بازیگر نیز نقشی پررنگ و تاثیرگذار در اجرا ایفا کرده است.
این روزها مخاطب با دیدن قسمت یازدهم شاهد ماجرایی جدید در “قهوه پدری” است.پیدا کردن طلایی که عتیقه است و قطعا قصه های جدیرتری را برای ارائه به مخاطب دارد،اگر بر طبق اخبار منتشره سریال بیست قسمت باشد باید دید مهران مدیری چگونه در ادامه مخاطب را راضی خواهد کرد؟
«مصطفی زبرجد»