تلویزیون علیرغم شعارهایی که میدهد مدتهاست که دیگر با سینما همکاری نمیکند
- شناسه خبر: 52678
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
هنرمندنیوز: غلامرضا موسوی تهیه کننده از مشکلات و اولویت های این حوزه گفت: درخصوص اولویت های سینما می خواهم بخش تولید، توزیع و نمایش را مورد نظر قرار دهم. در بخش تولید طبیعتا صدور پروانه ساخت باید سریع و روان باشد و این روان سازی از اصول اتفاقی است که باید بیفتد یعنی افرادی که می خواهند پروانه بگیرند باید خیلی سریع و راحت با کمترین مشکل بتوانند پروانه شان را دریافت کنند بخش دوم این مسئله به کمک نقدینگی برمی گردد، درتمام دنیا بانک ها با وام های دو تا سه درصدی که در حقیقت سود بسیار اندکی هم است نقدینگی تهیه کنندگان را فراهم می کنند اما در اینجا چنین اتفاقی نمی افتد و بانک ها معمولا با ۲۶ تا ۳۰ درصد اگر بخواهند نقدینگی بدهند که تازه این نقدینگی را با استفاده از امکانات خود فیلم نمی دهند، بنابراین باید برخی مراکز مانند فارابی وام دهند که آن ها هم به فیلم هایی وام می دهند که مورد نظر شخصی خودشان است.
وی افزود: مسئله بعدی این است که همچنان بعد از مواجهه با مشکلات فراوان و دریافت پروانه نمایش با معضلی رو به رو هستیم که به هر مرکزی برای مجوز مراجعه میکنیم می خواهند فیلمنامه را بخوانند و اساسا مشخص نیست که این افراد با چه تخصصی قرار است فیلمنامه را بخواند و اصلا چرا باید بخواند؟ معمولا این جزء وظایف وزارت ارشاد است و دیگران قاعدتا نباید دخالت کنند. بعد از اینکه فیلم تولید می شود برای دریافت پروانه نمایش هم بسیاری از مراکز دخالت هایی در صدور آن می کنند، ضمن اینکه شورای بازبینی پروانه نمایش افراد متفاوت و با نگاه های مختلفی هستند و حتی اگر کسی بتواند از آن ها پروانه نمایش بگیرد یک عده همیشه به آن اشکال می گیرند، و این سازمان ها هم جزء معضلاتی هستند که در سینما وجود دارند.
تهیه کننده فیلم «خشکسالی و دروغ» اظهار داشت: این مسائل و مشکلات برای امروز نیست و سال هاست که ما برای تولید درگیر آن هستیم فقط تنها فرقی که می کند در بعضی موارد شورای پروانه فیلمسازی با سهولت و در بعضی مواقع با سخت گیری بیشتراین پروانه را صادر می کند. بخش توزیع هم مشکلات خود را دارد، معمولا یک فیلم درحال حاضر متوسط بین ۷ تا ۱۰ میلیارد تومان هزینه دارد، این فیلم اگر بخواهد تبلیغ های خوبی داشته باشد باید دو تا سه برابر این هزینه را پول بیلبورد و تبلیغات تلویزیونی کند و متاسفانه تلویزیون هم علی رغم شعار هایی که می دهد مدت هاست که دیگر با سینما ایران همکاری نمی کند مگر اینکه گروه خاصی باشند و تبلیغات برای همه فیلم ها یکسان نیست، ضمن اینکه قدیم وقتی شهردار ادم با سوادی بود به تبلیغات و پخش بیلبوردها کمک می کرد اما شهردار که کم سواد می شود و فرهنگ را نمی شناسد طبیعتا تیمی که بیلبورد در اختیار فیلم ها قرار دهد وجود ندارد چون این افراد اساسا نه فرهنگی هستند و نه فرهنگ را می شناسند بنابراین این مسئله هم یکی از مشکلاتمان است.
او ادامه داد: سالن ها هم طبیعتا هزینه های گزاف و مشکلات خود را دارند، و مشکلات آن ها برای ما هم هست، درحال حاضر بسیاری از سالن ها هزینه هایشان را نمی توانند دربیاورند و با مشکلات متعددی رو به رو هستند.
این تهیه کننده بیان کرد: تمام این مواردی که به آن اشاره کردم تنها بخش تولید، توزیع و نمایش بود، بخش دیگر آن می شود ۶ هزار هنرمندی که در حقیقت باید بیمه تامین اجتماعی و بیمه های تکمیلی داشته باشد، در این زمینه اقداماتی صورت گرفته است اما در بعضی مواقع مانند بعضی از مشاوران وزیر فکر می کنند که منت سر هنرمندان می گذارند که آن ها را بیمه می کنند درصورتیکه این جزو قوانین و وظیفه شان است و هیچ منتی به هیچ شکلی قابل قبول نیست و بهتر است این مشاوران وزیر حداقل مقداری به گذشته رجوع کنند.
غلامرضا موسوی در پایان گفت: اینکه بخواهند خانه سینما را تحت کنترل خود دربیاورند و بعد مسئله بیمه را نادیده بگیرند از آن شوخی هایی است که یک بار شد و نهایتا تمام نامزدها جزء افتخاراتشان این بود که می خواستند در خانه سینما را باز کنند، بنابراین این تهدیدات دیگر کارایی ندارد و وظیفه دولت است که تمام و کمال بیمه تامین اجتماعی و تکمیلی ۶ هزارهنرمند را به نحواحسن تامین کند و منتی هم برای هیچ هنرمندی نمی تواند داشته باشد این جزو وظایف ذاتی دولت است.
«سوگل امیری»