برگزاری مسابقه عکس و فیلم ۱۰۰ثانیه با موضوع مطالعه
- شناسه خبر: 38600
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
هنرمندنیوز: مسعود مختاری درباره برگزاری مسابقه عکاسی و فیلم۱۰۰ ثانیهای کتابخانه تربتحیدریه بیان کرد: در راستای ارتقای فرهنگ کتابخوانی و مطالعه با انجمن سینمای جوان تربتحیدریه صحبت کردم و به آنها پیشنهاد دادم که مسابقه عکاسی و ویدئوهای ۱۰۰ ثانیهای را با همراهی هم برگزار کنیم.
او ادامه داد: بنابر این با صحبتهای صورت گرفته قرار شد انجمن برای ما عکسها و ویدئوها را بفرستد و ما به برگزیدگان جایزه دهیم. با این اقدام هم انگیزه مطالعه بالا میرود و هم فیلمسازی برای نسل جوان.
مختاری خاطرنشان کرد :تمام مسئولیت مالی را نیز خودم تقبل کردم. مشکل بزرگی که در کشور ما به چشم میآید، این است که تمامی اقدامات به صورت جزیرهای انجام میشود و هر سازمان و ارگان و نهادی برای خودش کار میکند اما من دوست داشتم شهر را از حالت جزیرهای خارج کنم و با کمک یکدیگر پیشرفت حاصل شود.
مختاری با تاکید بر اینکه در نظردارد تا این کتابخانه را تبدیل به یک پایگاهی اصلی برای فعالیتهای فرهنگی، هنری و حتی صنعتی در شهر کند، بیان کرد: با شیوع کرونا کتابخانهها دچار چالشهای اساسی شدند و مردم کمتر به این مکان مراجعه میکردند، بنابر این به نظرمان رسید اگر بتوانیم یک نمایشگاه عکس و فیلم کوتاه داشته باشیم، مخاطبان را تشویق خواهیم کرد که دوباره به این محیطها برگردند. با این کار هم به سرانه مطالعه کشور کمک کردیم و هم با همراهی انجمن سینمای جوان انگیزهای برای فیلسازان این شهر ایجاد کردهایم.
این فعال فرهنگی اضافه کرد: از اهداف این کتابخانه ارتقاء مهارتهای فردی و جمعی است بنابر این محوریت ساخت فیلمها و تهیه عکسها نیز در این مسابقه، مطالعه است. برای ارسال آثار نیز یک آدرس ایمیل و یک شماره واتساپ در اختیار علاقهمندان قرار داده شده تا بتوانند آثارشان را برای ما بفرستند. شرکتکنندگان تا ۲۲بهمن ماه فرصت دارند تا آثارشان را به دست ما برسانند.
وی درباره شیوه داوری آثار نیز توضیح داد: خوشبختانه این شهر از حضور هنرمندان، کارگردانان و فیلمنامهنویسان بسیار غنی است به این ترتیب با توجه به تعداد و سطح اثاری که برای ما ارسال خواهد شد، میتوانیم از آنها خواهش کنیم تا به ما در داوری آثار کمک کنند. بنابر این اگر ببینیم از این مسابقه استقبال شده تیم داوری منسجمی معرفی خواهیم کرد.
مختاری در ادامه به سابقه فعالیت و تاسیس این کتابخانه اشاره کرد و گفت: این کتابخانه سال ۱۳۶۳ ساخته شد و بنای آن به دست آقای عبداللهی به عنوان کتابخانه اهدا و توسط نهاد کتابخانهها تجهیز شد. بعد از فوت این خیر پس از مدتی من گرداندن این کتابخانه را بر عهده گرفتم زیرا نمیخواستم بسته شود. سپس مقداری آن را تغییر دادم و در قدم اول تعداد زیادی کتاب اهدایی از سراسر نقاط ایران جمع آوری کردم تا به بچههای بیبضاعت کتاب بیشتری تعلق بگیرد. مخصوصاً کتابهای کنکور و غیردرسی و چیزی در حدود ۱۴۰ میلیون تومان کتاب اهدایی به این کتابخانه اضافه شد. در اقدامات بعدی سلسله سخنرانیهایی را در کتابخانه برگزار کردم.
او افزود: برگزاری سخنرانیهایی با کتابداران ایرانی در کتابخانههای تورنتو، نشست با ریاضیدانان تا به بچهها نشان دهم دنیای ریاضی بسیار بزرگ است و در قدم بعدی برگزاری سخنرانیهای انگیزشی با حضور روانشناسان برای انگیزه بخشی به بچهها. چاپ کتاب و همچنین معرفی کتابهای محلی نیز از دیگر اتفاقاتی بود که در این کتابخانه انجام شد.
مسعود مختاری در پایان صحبتهای خود بیان کرد: برنامه های آینده ما این است که یک کتابخانه نمونه در سطح جهان درست کنم که در واقع این کتابخانه بتواند مهارت آموزی یاد بدهد یعنی همراه با مطالعه مهارت اموزی نیز در کنار آن قرار بگیرد یعنی حضور مخاطبان صرفاً به خاطر مطالعه نباشد و بتوانند در کنار دسترسی به کتاب ها از مهارت های دیگری نیز ز بهره مند شود.