درخواست قرارداد موجب اخراج عوامل شد!
- شناسه خبر: 10884
- تاریخ و زمان ارسال: ساعت
هنرمندنیوز: در اقدامی غیرحرفهای در شب اجرای نخست نمایش «جنگ نامهی غلامان» به کارگردانی محسن حسینی، دستیار اول کارگردان، برنامهریز و مسئول روابط عمومی نمایش به دلیل درخواست انعقاد قرارداد از سوی مجری طرح کار کنار گذاشته شد.
سمیرامیس محمدی روزنامهنگار باسابقه عرصه تئاتر که در نمایش «جنگ نامهی غلامان» در سمتهای دستیار اول کارگردان، برنامهریز و مسئول روابط عمومی فعالیت داشت، در ارتباط با این موضوع گفت: پس از اجرای نمایش «جنگ نامهی غلامان» در این دوره از برگزاری جشنواره آیین سنتی، به درخواست محسن حسینی کارگردان این نمایش در این سه سمت فعالیت خود را از روز نخست دور دوم تمرینات این نمایش شروع کردم و روزانه بیش از چهار ساعت در پلاتو شماره ۲ تئاتر شهر با گروه به تمرین پرداختم و در طول روزهای تمرین طبق آنچه شخص محسن حسینی بارها در حضور جمع تکرار کردند از عملکرد اینجانب رضایت کامل داشتند.
او در ارتباط با دلایل توبیخ از کار خود، آنهم پس از اجرای (ژنرال) کار و در شب نخست اجرا بیان کرد: در طول دوران تمرینات وحید مهدی زاده که بهعنوان مجری طرح و مدیر تولید به گروه معرفی شدند حتی یک جلسه هم در تمرینات ما شرکت نداشتند و طبیعتاً به دلیل عدم حضور ایشان در جلسات تمرین و عدم تماس تلفنی مبنی بر شیوه پرداخت دستمزد و غیره هیچگونه آشنایی با این شخص نداشتم. از طرفی به اعتبار محسن حسینی و فعالیت با ایشان در چندین پروژه در پانزده سال گذشته فعالیت در این گروه را، بدون انعقاد قرارداد ادامه دادم.
این دستیار کارگردان افزود: روز اجرای (ژنرال) اجرا با دکور، لباس، گریم در سالن قشقایی، در اولین حضور مجری طرح پس از تمرین درخواست انعقاد قرارداد را با ایشان مطرح کردم تا اصول حرفهای و اخلاقی کار رعایت شود، ایشان بیان کردند که این درخواست از سوی چند نفر دیگر از اعضای گروه هم مطرحشده و در نظر ندارند با هیچیک از عوامل کار قرارداد منعقد کنند.
محمدی ادامه داد: پس از دریافت فایلهای کامل نوری و دستورات صحنه و غیره از بنده، طی تماس تلفنی با لحنی بسیار گزنده و بهدوراز ادب و بدون بیان دلیل واضح از سوی مجری طرح از حضور در کار اخراج شدم.
این روزنامهنگار باسابقه در ارتباط با واکنش محسن حسینی کارگردان اثر به این موضوع گفت: آقای حسینی تنها اظهار شرمندگی و عجز در مقابل این تصمیم کردند و گفتند در حل این مشکل کاملاً مستأصل هستند و با ادامه حضور من در گروه از سوی مجری طرح تهدید به ترک کار شدند. البته من طبق صحبتهای که در مصاحبههای پیشازاین هم داشتم علاقهمند هستم که محسن حسینی بهعنوان فردی باسابقه در تئاتر اقدام به شرح پاسخی روشن در این زمینه کند.
او ادامه داد: دستیار اول کارگردان و برنامهریز چون در تیم کارگردانی قرار دارند تنها میتوانند به خواست کارگردان توبیخ شوند، اما بنده به دلیل دور کردن گروه از تنشهای احتمالی از ادامه حضور در این نمایش سرباز زدم، تا تلاش عوامل پس از چندین ماه کار به دلیل تصمیم غیرحرفهای و غیراخلاقی مجری طرح به هدر نرود.
سمیرامیس محمدی بروز چنین رفتار و عملکردهای را از سوی افرادی که در چندین سال اخیر به فعالیت درزمینه تئاتر میپردازند را برای تئاتر ایران خطرناک ارزیابی کرد و گفت: مجری طرح همانطور که از معنای آن مستتر است یعنی شخصی که طرحی را از ابتدا تا انتها اجرا میکند، عدم حضور ایشان در جلسات تمرین و حتی در جلسه هماهنگی تئاتر شهر خود نشان از بیعلاقگی به موضوع دارد. از طرفی بروز چنین رفتارهای هیجانی و نادیده گرفتن نقش مهم کارگردان در گروههای تئاتری که همیشه در رأس هرم قرار داشتند عجیب و قابلتأمل است.
او در ادامه تأکید کرد: محسن حسینی چند سالی بهعنوان استاد دانشگاه تدریس داشتند و برایم عجیب است که چگونه به دانشجویان خود اصول کارگردانی و بازیگری آموزش دادند و در عمل در هدایت گروه و نقش رهبری بازماندند.
این روزنامهنگار در مورد طرح دعوی به مرکز هنرهای نمایشی و خانه تئاتر و مراجع قضایی و قانونی گفت: باوجود عدم انعقاد قرارداد به دلیل حضور شاهدان عینی، عنوان نام اینجانب در رسانههای معتبر در سمتهای نامبرده، حق طرح دعویدارم تا به حقوق مادی و معنوی ضایعشده خود برسم. اما بیش از هر چیز از مدیران مرکز هنرهای نمایشی و مدیران خانه تئاتر که تنها انجیو مستقل و حامی اهالی تئاتر است درخواست دارم با ایجاد قوانین بیشتر در حفظ حقوق مادی و معنوی فعالان این عرصه کوشا باشند.
او ادامه داد: این نمایش به دلیل اجرا در سالن قشقایی مرکز هنرهای نمایشی علاوه بر سهمی از فروش روزانه بلیت، از کمکهزینه مرکز هنرهای نمایشی نیز برخوردار است و برخلاف اغلب نمایشهای روی صحنه به دلیل در اختیار داشتن سالن تمرین و اجرا در شرایط بهتر مالی به سر میبرد، از طرفی وقتی صحبت از نام مجری طرح و مدیر تولید به میان میآید باید شاهد حضور فردی باشیم که هزینههای گروه را تأمین کند.
این دستیار کارگردان و برنامهریز در ادامه بیان کرد: به خاطر دارم در روز اجرای ژنرال زمانی که یکی از بازیگران کار در مورد انعقاد قرارداد از مدیر تولید سؤال کرد، با این پاسخ روبرو شد که ما هنوز از مرکز هنرهای نمایشی دریافتی نداشتیم و تا دیماه نیز کمکهزینهای دریافت نمیکنیم به همین دلیل نمیتوانیم با شخصی قرارداد منعقد کنیم. نکته حائز اهمیت اینجاست که اگر شخصی بهعنوان مدیر تولید و مجری طرح از انعقاد قرارداد برای حفظ حقوق مادی و معنوی اعضای گروه مستأصل است و پرداخت دستمزد را نیز منوط به دریافت کمکهزینه از مرکز هنرهای نمایشی میکند اساساً چه نقشی در گروه دارد؟
او ادامه داد: در سالهای گذشته گروههای نمایشی با دریافت کمکهزینه از مرکز هنرهای نمایشی بدون داشتن سمتهای بهعنوان تهیهکننده، مدیر تولید و مجری طرح و با هدایت و برنامهریزی کارگردان فعالیت میکردند، اما در سالهای اخیر با خصوصیسازی تئاتر این عناوین بیشتر وجدیتر در تئاتر مطرح میشوند. اگر تنها محدود به ایجاد سمت بدون کارکرد عملی باشیم که جای تأسف و تأمل بیشتر دارد.
این دستیار کارگردان و برنامهریز در مورد دریافت دستمزد خود گفت: در طول روزهای تمرین و پس از توبیخ از کار، هیچگونه دریافتی مالی از سوی کارگردان و مجری طرح کار نداشتم و صحبتی هم مبنی بر پرداخت دستمزد و حفظ حقوق معنوی من از جانب این افراد مطرح نشده است.
انتهای پیام /