کار امر به معروف و نهی از منکر کار وسیعی است که فقط نباید به عفاف و حجاب بسنده کرد
- شناسه خبر: 74362
- تاریخ و زمان ارسال: ۴ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۴۵

آیین اختتامیه نخستین جشنواره «معروف» با حضور آیتالله کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران و رئیس ستاد امر به معروف کشور؛ امینحسین رحیمی، وزیر دادگستری؛ حجتالاسلام محمدحسین طاهری آکندی، دبیر ستاد امر به معروف کشور و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، حجتالاسلام محمدحسین طاهری آکندی، دبیر ستاد امر به معروف علت برگزاری این جشنواره را تشریح کرد و اظهار داشت: آنچه که ما را براین داشت تا چنین رویداد هنری را برگزار کنیم، توجه به مقوله امر به معروف است.
آموزش و بحث گفتمان نخبگانی و زبان هنر را که یک اصل در عالم اطلاعرسانی است را دنیال کردیم. معروف یعنی نسبت به پیرامون و جامعه بیتفاوت نباشیم و این مبنای دینی ماست.
وی با تاکید بر نقش موثر هنر گفت: باید در این مسیر به هنر کمک کنیم امروز برندهترین شمشیر هنر است. در غرب سینما تاسیس شد تا در مقابل کلیسا بایستد و ما افتخار میکنیم که در نظام اسلامی سینما در کنار مسجد است. امروز زبان هنر، زبان گویاست و ما از هنر استفاده میکنیم برای آموزش به مردم
دبیر امر به معروف کشور با اشاره به فیلم های منتخب جشنواره فیلم فجر این ستاد گفت:ما در جشنواره فیلم فجر به داوری فیلم های پرداختیم تا بهترین فیلم های از نگاه امر به معروف رو انتخاب کنیم و فیلم های آبی روشن، احمد و مجنون را انتخاب کردیم.
آکندی با اشاره به نگاه ستاد امر به معروف به هنر گفت: ما نگاه ویژه به مقوله هنر داریم. در کنار این رویداد میخواهیم خودمان جشنواره داشه باشیم و امسال در ۹ رشته ورود پیدا کردیم و هدفمان این است به زبان هنر مروج خوبیها باشیم.
امر به معروف برای فشار خاصی نیست بلکه برای همه است. ما وظیفه داریم مسیر را باز کنیم باید به مردم یاد بدهیم امرو به معروف یعنی بر دولت نظارت کنیم.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام والمسلمین صدیقی امام جمعۀ موقت تهران در مورد برگزاری جشنواره معروف گفت: برگزاری این نوع جشنواره هم در نوع خود بینظیر است هم خودش یک ابتکار است هم اینکه یک ابزار و جبهه جدی است برای جامعه ما یک فرصت و ظرفیت تا از ظرفیت های که هنر در اختیار ما قرار میدهد در جهت آموزش، تعلیم و آگاهی به مردم استفاده کنیم عقل راه را نشان میدهد ولی آدم را به آدرس نمیرساند و این جاذبه است که انسان را میرد. هنر نیز جاذبه است. هیچ پیامبری نبوده است مگر اینکه خداوند او را به زبان قوم او ارسال کرده است زبان قوم؛ یعنی زبان زمان.
حجت الاسلام صدیقی ضمن بیان تاثیر گذاری هنر در انسان ها اظهار داشت: امروز زبان هنر، زبان بین الملل است. دشمنان ما از هنر، بی هنری را گرفتند. هنر یعنی هر چیزی را سر جایش قرار دهیم و این همان معنای عدل است. خداوند انسان را در احسن وجه آفریده است. هر عضوی در جای خودش است. در حکومت هم اگر هر چیزی در جای خودش نباشد، یعنی هنر کافی را ندارد. مردم توقع دارند حکومت عادل باشد و تبعیض نباشد. حکومت، تبلور خود تودههاست
سخنران بعدی آیین اختتامیه «معروف» امین حسین رحیمی وزیر دادگستری با بیان اینکه دیدگاه های روشنی در ستاد ام به معروف وجود دارد که میتواند به احیای این امر کمک کند. امر به معروف مهم ترین دلیل و انگیزه و مبنای حکومت جمهوری اسلامی است و خلاصه به موضوعات ساده نمیشود و حکومت براین مبنا شکل گرفته است و ابعاد آن بسیار وسیع است.
وی با بیان اینکه هدف از ایجاد حکومت اسلامی امر به معروف و نهی از منکر بود ابراز داشت: امر به معروف و نهی از منکر مهم ترین دلیل و انگیزه و مبنای حکومت جمهوری اسلامی است و به موضوعاتی خیلی ساده خلاصه نمی شود. لذا ابعاد این کار بسیار وسیع است.
وزیر دادگستری افزود: امروزه استفاده از هنر به عنوان اثرگذارترین ابزار در تعالی فرهنگ است. امروز جذب مردم به نظام مقدس جمهوری اسلامی، بالاترین معروف است و دفع مردم از نظام جمهوری اسلامی، بالاترین منکر است.
وزیر دادگستری بیان داشت: اگر تحت عنوان امر به معروف طوری عمل کنیم که مردم جذب شوند، به وظیفه مان عمل کردیم. اگر طوری عمل کنیم که دفع کنیم، خودمان عامل منکریم.
رحیمی ادامه داد: باید امر به معروف در تمام حوزه ها توسعه پیدا کند.
وی با بیان اینکه این دولت، دولت انتقاد پذیری است اظهار داشت: دولت از انتقاد استقبال می کند و همچنین از راه حل ها استقبال می کند. ما به عنوان دولت، سرگرم کارهایمان هستیم و گاهی ایراداتمان را نمی بینیم.
کار امر به معروف و نهی از منکر، کار وسیعی است که فقط نباید به عفاف و حجاب بسنده کرد، بلکه ما مدیران و مسئولان نیاز به امر به معروف و نهی از منکر داریم. منتها نقد باید دلسوزانه باشد نه تخریبی.
در ادامه توکلی دبیر اولین دوره جشنواره معروف در مورد نحوه برگزاری این جشنواره گفت: در گام اول بعد از تشکیل شورای سیاست گذاری جشنواره نگاه ما این بود جشنواره به نقطه تعالی خودش نزدیک شود؛ ۳۱ استان پای کار این جشنواره در ابتدا قرار بود در یک بخش برگزار شود اما نوع نگاه به جشنواره آن را به ۹ بخش تخصصی فیلم، عکس، هنرهای تجسمی، هنرهای آوایی، پژوهش، پویانمایی، شعر، رسانه و بخش هوش مصنوعی افزایش داد.
وی با اشاره به آثار رسیده به این جشنواره گفت: جشنواره معروف اولین جشنوارهای بود که به موضوع هوش مصنوعی ورود کرد که با استقبال خوبی هم مواجه شد. در کل تعداد آثار رسیده به جشنواره ۶ هزار ۱۸۹ اثر بود. در بخش فیلم، ۷۲۱ اثر، عکس ۴۸۱ اثر، هنر آوایی ۳۲۱ اثر، ادبیات ۵۱۲ اثر، پویانمایی ۳۰۸ اثر و در پایان داوری که توسط ۵۵ نفر انجام شد ۹۸ اثر حائز رتبه شدند.
وی با تاکید بر این که این جشنواره شروع به حرکت کرده است و در سال های بعد هم درخواست شده ادامه داشته باشد گفت: تمایل وجود دارد دبیرخانه دائمی این جشنواره در ستاد ایجاد شود تا دیگر نهادها در این جشنواره همکاری کنند. یک جشنواره میتواند تولید داشته باشد و این جشنواره آماده است آثاری را در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی تولید کند و آموزش را پایه جشنواره قرار دهد.
در پایان این مراسم از برگزیدگان ۹ بخش جشنواره معرفی تقدیر به عمل آمد و جوایز آنها اهدا شد