چرا سریالهای شبکه سه بیننده ندارد؟
- شناسه خبر: 13777
- تاریخ و زمان ارسال: ۳۰ تیر ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۱۱

هنرمندنیوز: مهدی آذرپندار با سابقه مطبوعاتی و رسانه ای وارد عرصه نگارش فیلمنامه شد. فیلمنامه «ماه گرفتگی» که به التهابات ۸۸ میپرداخت را نوشت. فیلم در جشنواره سی و پنجم فجر به نمایش درآمد اما به دلیل ضعف شدید در فیلمنامه نتوانست نظر مخاطبان را جلب کند و همین امر باعث شد تا فیلم که با حمایت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس ساخته شده بود بدون هیچ اکرانی (حتی دانشجویی) در آرشیو بماند.
مهدی آذرپندار با حضور «علی فروغی» در مرکز بسیج سازمان صدا و سیما فیلمنامه دیگری را برای تولید در این مرکز ارائه داد. او که در این مرکز فعال بود، فیلمنامه «شب و مهتاب» را برای تولید در مرکز بسیج صداوسیما مصوب کرد و تولید این فیلم با دستور مستقیم ایشان آغاز شد اما نمایش این فیلم هم به سرانجام نمایش فیلم «ماه گرفتگی» منجر شد. پس از آن آذرپندار به شبکه سه رفت.
علی فروغی در متن حکم مدیر گروه فیلم و سریال شبکه سه که برای مهدی آذرپندار -جوانی که دو بار در حوزه فیلمنامه شکست خورده بود- این گونه نوشت: «تولید آثار متنوع و فاخر نمایشی با بهره گیری از همکاری هنرمندان درون و برون سازمانی از ماموریتهای محول به سرپرست گروه فیلم و سریال شبکه سه سیماست. به کارگیری مضامین و مفاهیم متعالی ایرانی – اسلامی در راستای تقویت نشاط، شادابی و امید در خانوادهها، به ویژه نسل جوان از دیگر موضوعاتی است که علی فروغی در حکم خود بر آن تاکید کرده است.»
امروز بعد از گذشت دو سال از ارائه این حکم و نزدیک شدن به سالروز (۷ مرداد ۱۳۹۷) ارائه حکم و انتصاب این جوان کارنامه اش در حوزه تصویر و نمایش را در شبکه سه مرور میکنیم.
سریالهایی که از شبکه سه سیما پخش شد یکی پس از دیگری این شبکه را با افت مخاطب مواجه کرد. اگر نگاهی به آمار و ارقام ارائه شده از سوی مرکز نظر سنجی سازمان توجه کنیم شاهد این مدعا هستیم. در سال ۹۹ سریال «سرباز» از آن دست کارهایی است که در مدیریت ایشان به ثمر نشست. پیش تر در سریال «سرباز» ناظر کیفی آقای آذرپندار بود که بعد از مدیریت ایشان از این سمت کناره گیری کرد و در نهایت از کار به شکل گسترده ای دفاع کرد اما طبق نظرسنجیهای ارائه شده این سریال که از آثار ماه رمضانی شبکه سه بود نتوانست نظر مخاطب را جلب کند و نمره پایینی از مخاطب، کارشناسان و اهالی فرهنگ و هنر دریافت کرد. «دوپینگ» سریال نوروزی این شبکه بود که رضا مقصودی کارگردان مجموعه در مصاحبه ای اعلام کرد: « این فیلمنامه اساساً سینمایی برای ۱۵-۱۰ سال پیش بود. برای شرکت دارویی یا نوشابهسازی(!) بود که ساخته نشد و فانتزی بود!!» در بخش دیگری از مصاحبه مقصودی گفت: امسال تلویزیون وقتی خواست به آنها سریالی را بدهم من خیلی تمایل نداشتم برای تلویزیون کار کنم. این را نوشته بودم و به تلویزیون دادم برای این که دست از سر ما بردارد و در کمال تعجب دیدم این را دوست داشتند. انتظار نداشتم مدیریت فیلم و سریال شبکه دوست داشته باشند. پیگیر بودند تا این کار به سرانجام رسید
با این تفاسیر کاملا قابل درک است که سریالهای این شبکه نتواند نظر مخاطب را جلب کند. دوستان به اصرار طرحی که مربوط به سالهای پیش بوده از کارگردان خواسته اند و کارگردان تنها برای این که دست از سرش بردارند، فیلمنامه را ارائه داده است!
اگر به سریالهای پرمخاطب این شبکه مانند «ستایش»، «دلدادگان» و « گرگ و میش» اشاره کنند باید این مهم را توجه کنیم که «ستایش» در زمان مدیریتهای گذشته پایه ریزی شده بود و البته متاسفانه در بخش جدید به خاطر گریم غیرقابل باور بازیگر (نرگس محمدی) و عدم نظارت کافی مورد انتقادات بسیاری قرار گرفت. مجموعه «دلدادگان» تولید شده در شبکه پنج بود که دوستان با لطایف الحیلی به دلیل نداشتن سریال مناسب و عدم کفایت و درایت در برنامه ریزی پخش آن را در شبکه سه قرار دادند.
مجموعه «گرگ و میش» هم از تولیدات دوران گذشته بود که تمام بخش فیلمنامه و مصوبهای تولید این مجموعه به دوران پیش از دوستان باز میگردد.
آقای آذرپندار به یاد میآورند که درباره کارهای سروش صحت در شبکه سه از جمله لیسانسهها چقدر قلمفرسایی کردند و ایشان را مناسب ساخت سریال برای سازمان صدا و سیما نمیدیدند. چطور شد در گپ و گعدهها از ایشان دعوت به عمل آوردند و ساخت سریال «فوق لیسانسهها» را به ایشان سپردند؟ مگر تغییری در مواضع ایشان به چشم میخورد که در زمانی که در رسانه قلم میزدند ایشان برای رسانه ملی نباید تولید محتوا میکردند و امروز که بر مسند مدیریت گروه فیلم و سریال شبکه سه نشستید باید ایشان فعال باشند. متاسفانه بدلیل عدم نظارت کافی سریال «فوق لیسانسهها» از سریهای قبل کیفیت نازلتری داشت.
نکته جالب درباره کنداکتور خالی شبکه سه که بر اساس آمار مرکز تحقیقات صداوسیما با افت ۱۰.۵ درصدی مخاطب نسبت به سال گذشته روبرو شده، باید گفت این است که افسانه هزارپایان هماکنون از شبکه نسیم در حال پخش است و از موارد
نادر و بسیار عجیب است که در دوره مدیریت گروه فیلم و سریال شبکه سه در حال رخ دادن است این که ساعت ۲۰ این مجموعه از شبکه سه هم پخش میشود. چطور شده است که به این وضع در شبکه ای که تا سال ۹۷ به لحاظ فیلم و سریال پرمخاطب بود، میرسیم.
آقای آذرپندار شما که اهل رسانه بودید و مدعی برای تحلیل تمام مسایل رسانه ای بفرمایید چگونه به این وضع مبتلا شدیم. پیش تر برای آثار توقیفی در سینما جلسات نمایش فیلم میگذاشتند اما در دوره مدیریت شما سریالها را برای فشار آوردن به مدیران بالادستی برای رسانهها به نمایش میگذارید تا به اهداف خود برسید. سریال «کتونی زرنگی» برای طیفی از اهالی رسانه به نمایش درآمده است. این کار چه توجیهی به جز نمایش قدرت و استفاده از موقعیت رسانه برای تحمیل عقایدتان دارد. شما که ادعای انقلابیگری دارید چرا اینگونه عمل میکنید؟