“پاریس از دید کارتیه برسون”
- شناسه خبر: 33452
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۰۶

هنرمندنیوز: این نمایشگاه که تا پایان ماه اکتبر بر جا خواهد بود، با همکاری بنیاد “هانری کارتیه برسون” ، برپا شده است.
این دو چهره از این دید مهم هستند که یکی شاهد زندگی پاریسی ها بود و این میراث را برای فرانسوی ها بر جا گذاشت و دیگری از تحولات قرن بیستم به نسل های بعدی خبر می دهد.
موزه “کارناواله”، از این راه نقش شهر پاریس را در دنیای هنری “کارتیه برسون” و دید او از این شهر را برجسته می کند و گنجینه مردم شناسانه ی ارزشمندی هم برای سینما و هنر عکاسی به جا می گذارد.
ناگفته نماند که قرن بیستم، قرن تصویر و “هانری کارتیه برسون”، که در سال ۱۹۰۸ زاده سد، چشم آن به شمار می آید. با دیدن عکس های برسون، ما آن قرن را از زاویه دوربین و نگاه او می بنیم.
“کارتیه برسون”، که در آغاز کار زیر تآثیر “آتژه” و سور رئالیست ها بود، همکاری با نشریه های مصور را آغاز کرد، که در آن دوران جای بسیار مهمی درمیان نشریات پیدا کرده بودند. پس از جنگ، “کارتیه برسون” نگاره های شخصیت های مهم را در طول زمان و در گزارش های خود به کار گرفت. “کارتیه برسون” هرگز بدون دوربین عکاسی خود بیرون نمی رفت و همواره در شکار یک صحنه ناب بود. گاه نیز ساعت ها به کمین می نشست تا سرانجام موضوع خود را جاودانی سازد. پاریسی که او نشان می دهد، دیگر بدان شکل وچود ندارد، اما زندگی شهروندان، لحظات تاریخی زندگی و یا روز مره گی آنان با طنز و انسانیت نشان داده می شود. البته تصویر های پاریس ، به گفته مدیر موزه کارناواله، یک ششم تولیدات “کارتیه برسون” به شمار می آید چرا که در فاصله سفرها به این شهر گرفته شده اند. عکس هائی که می توانستند تولیدات نه چندان ارززشمند حرفه ای اش به شمار ایند. اما چنین نشد و پاریس در سر آغاز و پایان همه کارها قرار گرفت.
او که بسیار به سرکشی گروه ها دلبسته بود، به همه تظاهرات می رفت و از جمله از روز ازادی فرانسه از یوغ ارتش نازی و رخداد های مه ۱۹۶۸، یا به اصطلاح انقلاب دانشجوئی، عکس های پر مایه ای گرفت.
عکس های “کارتیه برسون” که با پای پیاده، به ویژه ساحل رودخانه “سن” را می پیمود، همچنین از تحول جامعه به سوی مصرف و تفریح، از ورای عکس های خود، خبر می دهند.
در این نمایشگاه، نسخه های اصلی عکس ها، انتشارات و همچنین ضیط های صوتی و تصویری این هنرمند به نمایش گذاشته شده اند.
“شهلا رستمی”