فاروق حیدری: موسیقی افغانستان فرم شرقی اش را نگه داشته است.
- شناسه خبر: 63760
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۲:۳۲

چرا از اینهمه فعالیت هنری خوانندگی را انتخاب کرده اید؟
همیشه دوست داشتم یک ساز یاد بگیرم و اولین بار در خانواده ما برادرم ماروف و دوستم قاسم به آموزشگاه گیتار رفتند و من از آنجا با ساز گیتار آشنا شدم، در نهایت آنها ادامه ندادند اما من با کنجاوی که داشتم در فرهنگسرای بهمن با تدریس استاد جم سعی کردم ادامه بدهم.
فکر می کنید با توجه به شلوغی مارکت موسیقی می توانید خودتان را اثبات کنید؟
خیلی سخت است که در مارکت موسیقی افغانستان با سبک محلی و قدیمی شما بخواهید با سبک مدرن و با تنظیمات به روز خودتان را اثبات کنید، آن هم بدون حمایت و اسپانسر و باندبازی هایی که وجود دارد.
تا امروز چند کار از شما منتشر شده است و استقبال و بازخورد چگونه بوده است؟
چهار موزیک ویدئو که با تهیه کنندگی خودم پخش شده و شکر خداوند به لطف طرفداران و شنوندگان بازخوردهای خوب و مثبتی داشته است.
به فکر تهیه آلبوم و کنسرت هستید؟
این چهار کاری که از من پخش شده جزو آلبوم بیا بریم سوی کابل است، برای اجرای کنسرت آمادگی دارم و خیلی مشتاق هستم که این اتفاق برای من رقم بخورد.
شما در آلمان زندگی می کنید، آیا آنجا به فکر برگزاری کنسرت هستید و فکر می کنید بتوانید سالن را پر کنید؟
در حال حاضر ساکن شهر هامبورگ آلمان هستم و اتفاقا در جشن های فرهنگی هنری در شهر هامبورگ فعالیت دارم و برای هموطنان فارسی زبانمان اجرا می کنم، هیچ چیزی دور از تصور نیست و امکان دارد اتفاق بیفتد.
بیشتر مخاطب چه سبکی هستید؟
بیشتر علاقه مند به سبک پاپ کلاسیک هستم.
سختی ها و شیرینی های این حرفه از نظر شما چیست؟
با تمام سختی هایی که تولید یک اثر هنری از پیش تولید تا پخش کار وجود دارد در نهایت شیرینی آن بازخوردهای مثبت و انرژی خوبی است که از سمت طرفداران می آید و باعث می شود که کار بعدی را شروع کنم.
الگویی در این زمینه داشته اید و خواننده های محبوب شما چه کسانی هستند؟
قبل از اینکه وارد عرصه موسیقی شوم خیلی موزیک گوش می دادم از جمله احمد ظاهر و استاد جلیل زلاند که پسرش فرید زلاند یکی از موفق ترین موزیسین های حال حاضر است را دنبال می کردم.
موسیقی افغانستان و ایران چه شباهتها و تفاوتهایی دارند؟
موسیقی افغانستان برگرفته از موسیقی هندوستان است و گوشی کار می کنند اما موسیقی ایران برگرفته از موسیقی غرب است و بیشتر نتیشن استفاده می کنند، این تفاوت عمده و اصلی است و یکی دیگر از تفاوتها این است که موسیقی افغانستان فرم محلی شرقی اش را نگه داشته اما موسیقی ایران روز به روز به سمت موسیقی غرب کشیده می شود، از جمله شباهت این دو گویش زبانمان و فرهنگ است که شنوده آن را متوجه می شود.
آرمانشهر و هدف شما در دنیای هنر چیست؟
دوست دارم برای هم نسل های خودم از جمله کسانی که کنارم هستند و من را دنبال می کنند الگو باشم، انگیزه ای برای آنها باشم که به این حرفه علاقه مند شوند و در کل در این زمینه تاثیرگذار باشم.
عباسعلی اسکتی